DEBATT

Sure sannheter

Heidi Nordby Lunde er sur for at hun ikke får nok handlingsrom.

KAN SKJE: Sure ytringer kan selvsagt forekomme i politikken, skriver Anette Trettebergstuen. 
Foto: © Mimsy Møller / Samfoto
KAN SKJE: Sure ytringer kan selvsagt forekomme i politikken, skriver Anette Trettebergstuen. Foto: © Mimsy Møller / Samfoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha lest mitt innlegg «Coachingregjeringen», mener Høyres stortingsrepresentant Heidi Nordby Lunde at jeg er sur! Sure ytringer kan selvsagt forekomme i politikken. Jeg vil derfor oppfordre alle til å lese både mitt og Lundes innlegg, og - med blikk for det sure - konkludere selv. Viktigere er likevel et par sure sannheter, som dessverre befinner seg et stykke utenfor Lundes verdensbilde. Pappapermen først:

På mange arbeidsplasser møter menn større forventninger om å prioritere jobb framfor familie, enn det kvinner gjør. Dette svekker kvinnene ved ansettelser, og menn ved ønske om tid med barna. En egen pappakvote, som går tapt for familien om man velger å ikke ta den ut, gjør menn sterkere i møte med sjefen. Enkeltmennesket får større frihet.

Så er det ikke sånn alle norske borgere er småbarnsforeldre, eller noen gang kommer til å bli det. Likevel stiller fellesskapet - alle skattebetalere — opp for barnefamiliene, ikke minst med en raus foreldrepermisjon. Da er det, mildt sagt, legitimt for fellesskapet å ønske noe tilbake fra denne ordningen. Et samfunn der barn vokser opp og ser kvinner og menn som både yrkesaktive og familienære, er en del av dette noe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer