Sure toner fra Silicon Valley

Apple + musikk = ikke lenger sant.

HELLO, GOODBYE: Musikkbransjeringrev Jimmy Iovine (t.v.) og Apple-sjef Tim Cook under lanseringen av strømmetjenesten Apple Music i fjor. Siden har det vært få musikkrelaterte gladnyheter fra Apple-hovedkvarteret i Cupertino. Foto: AP/Scanpix
HELLO, GOODBYE: Musikkbransjeringrev Jimmy Iovine (t.v.) og Apple-sjef Tim Cook under lanseringen av strømmetjenesten Apple Music i fjor. Siden har det vært få musikkrelaterte gladnyheter fra Apple-hovedkvarteret i Cupertino. Foto: AP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Få har bidratt sterkere enn Apple til digitaliseringen av musikkmarkedet. Det var lanseringen av iPod og iTunes Music Store som satte hele ballet i gang tidlig på 2000-tallet. Ja, i tillegg til Napster, da.

I 2016 er det helt andre aktører som leverer premissene. Strømmeselskaper som Spotify og Tidal dominerer bransjeutviklingen, mens Apple snubler etter, og er i til dels ganske hardt vær som musikktilbyder.

En bloggpost signert musikeren og skribenten James Pinkstone, med overskriften «Apple stjal musikken min», har skapt mye oppstuss siden den ble publisert for et par uker siden. Pinkstone hevdet at Apple mot hans vilje hadde slettet 122 gigabyte med musikkfiler fra harddisken hans, etter at han tegnet abonnement på strømmetjenesten Apple Music, som ble lansert til temmelig lunken respons fra undertegnede og mange andre bransjeobservatører for et lite år siden.

Ifølge Pinkstone hadde en kundebehandler hos Apple svart at ja, det var slik det skulle være: Apple sletter dine lokale filer og gir deg i stedet tilgang til det samme materialet fra sin skytjeneste. Sier du opp abonnementet, mister du tilgangen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer