Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Surf og vinn på TV

Glem «Vil du bli millionær?». Nå vil amerikanerne skape spenning i stua med spørre- og surfeprogrammet «Web Challenge».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I «Web Challenge» skal tre lag besvare programlederens spørsmål. Lagene må lete seg fram til det rette svaret gjennom søking på internett. De har to minutter på seg.

Det er ingen restriksjoner på hvilke søkemotorer lagene kan bruke, eller hvor mange vinduer de kan ha åpne samtidig. Underveis vil programlederen spørre om hva slags teknikker lagene bruker for å komme fram til løsningen.

Selv om søking på nettet kan virke som en ensom og stillferdig syssel, har prosjektleder Stewart Cheifet tro på konseptet. - Man må kunne søke mest mulig effektivt og kunne ta til seg informasjon raskt. Det vil gjøre «Web Challenge» spennende.

Programmet er ennå på skissestadiet, og det er ikke kjent når innspillingene begynner. TV-stasjonen PBS spilte inn et testprogram for pressen i forrige uke.

Fra showets hjemmeside kan TV-seerne prøve seg på spørsmålene samtidig med TV-sendingen. Det vil også bli mulig å spille en nettversjon av spørreprogrammet når som helst, skriver Wired.