Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Surfer inn i filmbransjen

Når «Elling»-regissør Petter Næss' nye film «Bare Bea» har premiere 26. januar, står Surferosa for all musikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Surferosa og deres fargerike frontfigur Mariann Thomassen går en heftig høst i møte. Neste uke legger bandet ut på en ny, omfattende turné i regi av Rikskonsertene, med åpning i Kongsberg 3. september og blant annet sju konserter i Nord-Norge. Innimellom turneringen, som tar mesteparten av september, må Surferosa legge siste hånd på filmmusikken til ungdomsfilmen «Bare Bea».

- Det er en ære å få jobbe med Petter Næss, og dette er en fin anledning for oss til å utvide reportoaret vårt. Det blir alt fra 70-talls pornomusikk via elektronika til litt sånn «kramgoa» svensktopper, sier Mariann Thomassen til Dagbladet.

Hvorvidt det blir et soundtrackalbum av det hele, gjenstår å se, men den rykende ferske låta «It's Saturday» er allerede ferdig innspilt. I tillegg kommer flere av låtene fra Surferosas tidligere utgivelser til å bli brukt i filmen.

Parallellt med mye aktivitet på hjemmebane har Surferosa avslått et tilbud fra Virgins Sverige-avdeling og i stedet tegnet platekontrakt med det nystartede svenske selskapet Versity. En EP med låter som allerede er ute i Norge skal gis ut i Sverige i oktober og England i november med dertil hørende turnévirksomhet.

- Vi skal blåse Yeah Yeah Yeahs av banen, lover Mariann Thomassen.

SURF'S UP: Mariann Thomassen i Surferosa er klar for omfattende norgesturné, Sverige- og England-lansering og en solid dose filmmusikk. <!--FOTO-->