Surfer inn i studio

Courtney Love elsker Surferosa, og Nancy Sinatra ble helt fascinert. Briter, tyskere og svensker har fått smaken på bandet. Nå legges siste hånd på debutalbumet.

- «Shanghai My Heart» er «the first baby of Surferosa», proklamerer Mariann Thomassen. Termin er 31. mars, og hun legger opp til at her skal det komme unger på løpende bånd. Bare de får tid til å gå i studio, da.

- Vi har hatt så mange spillejobber at vi ikke har hatt tid til å lage noe album før, sier Mariann. Hun ser og høres ut som et produkt av ei het natt mellom Iggy Pop og Debbie Harry.

Full styring

Kvintetten har et enormt forventningspress å jobbe under. De ga ut en EP i september, kritikerroste «Neon Kommando», som ble hyppig spilt på Petre.

- Jo, vi vet det forventes en del av oss, men vi kunne bare lage ei plate vi sjøl står inne for. Vi er ikke særlig bekymret. Så lenge vi er fornøyde, holder det for oss, sier Kjetil Wevling.

De defineres gjerne sjangermessig som «trashpop-neonpønk».

- Det er litt ubestemmelig, så vi står i grunnen fritt til å lage hva vi vil, sier Mariann. Hun mener det albumet inneholder seks potensielle singler, av totalt elleve spor.

- Siden vi ikke har giftet oss med et plateselskap står vi også helt fritt til å gjøre hva vi vil i studio. Vi har kontrollen, sier Andreas Orheim.

- Det var ingen av de store selskapene som ga oss noe tilbud, heller. De feiga ut, fnyser JR Sletta.

De er stolte og entusiastiske over at Stefan Bomann likte låtene så godt at han har sagt ja til å mikse plata i Megafon studio i Stockholm. Han har blant annet jobbet med Kent og Cardigans.

Alt er lov

Det blir sagt at de skiller seg ut, men hvorfor høres Surferosa ut som Surferosa?

- I Surferosa er alt tillatt musikalsk. Vi har ingen forbilder, men er et produkt av alt vi har hørt gjennom oppveksten. Kombinasjonen musikk og image, det er vel derfor vi skiller oss ut, mener Sigurd Løvik.

Nå står video, plateutgivelse og aprilturné på programmet.

ENDELIG: - Det blir veldig deilig å endelig få ut et produkt! Og vi håper det blir masse festivaljobber i sommer, sier Mariann Thomassen, som her legger på de siste vokalstrofene på debutalbumet til Surferosa.