Surfer over Storbritannia

Surferosas fan-skare vokser, og deler av britisk presse nikker fornøyd. Nå er bandet klare for full lansering på De britiske øyene.

LONDON (Dagbladet): I går avsluttet Surferosa sin England-turné med konsert på Notting Hill Art Club i London. En turné som har gjort at både publikum og presse har fått øynene opp for bandet.

Bandet fikk fire av fem stjerner for sin liveopptreden i bladet Kerrang og har også fått skryt i NME. Også andre britiske musikkjournalister bruker fine ord.

- Fang opp Surferosa før de blir store, anbefaler The Mirror.

Singel i mars

Som sagt så gjort. I slutten av mars vil plateselskapet Versity lansere dem for det britiske publikummet. Siste uka i mars slippes singelen «Lucky Lipstick». I midten av april lanseres plata «Shanghai My Heart».

- Vi merker det på konsertene at vi begynner å få et publikum nå. Det er utrolig morsomt, og det tror jeg er bra før vi har gitt ut plata, sier vokalist Mariann Thomassen til Dagbladet.

Ny turné

Lanseringen vil bli fulgt opp med ny turné i Storbritannia i slutten av mars.

- Vi ønsker å bli et band også utenfor Norge, og da er dette en viktig del av arbeidet, sier gitarist Kjetil Wevling. - Det er utfordrende å spille på mindre scener, og vi vet at dette er arbeid som tar tid. Det vi trenger nå er litt radiomuligheter.

Også i Sverige skal plata lanseres, mens andre skandinaviske land kan bli aktuelle i løpet av året.

Rart tidspunkt

Hjemme i Norge er bandet mye spilt, ikke minst på grunn av filmmusikken fra suksessfilmen «Bare Bea». Sånn sett var det kanskje et rart tidspunkt for en turné på andre sida av Nordsjøen.

- Noen vil vel si det, men samtidig har det vært godt å være litt borte. Vi har spilt utrolig mye i Norge, så folk er vel egentlig litt lei oss, sier Kjetil.

Scenene i England er foreløpig små, og bandet må gjøre alt arbeidet selv. I går måtte de til og med rigge scenen på plass.

- Utfordrende å spille i slike lokaler, og vanvittig når folk blir med. Fire italienske punkere har fulgt oss rundt i flere dager. Utrolig! sier Mariann Thomassen.

FÅR SKRYT: Kritikerroste Surferosa skaffer seg fans i Storbritannia om dagen. Her gir vokalist Mariann Thomassen full gass på Notting Hill Art Club i London.