Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Surferosa gir Quart fingeren

Mariann Thomassen i Surferosa er dritt lei at norske band må dra i gang festivaler tidlig på dagen, mens ukjente utenlandske får bedre betingelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND (Dagbladet): - Fuck Quarten og fuck Toffen (Gunnufsen, Quart-sjefen, journ.anm), sier den frittalende Surferosa-sangeren til Dagbladet. Fredag var de første bandet ut på Idrettsplassen tidlig på ettermiddagen, mens mer ukjente utenlandske band fikk spille seinere.

Festivaler i utakt

- Det er langt mer prestisje å spille seinere på dagen. Å spille for få folk tidlig på dagen, er en nedtur, sier Mariann Thomassen og Andreas Orheim.

Men stort publikum hadde Surferosa. 5000 var tidlig på\'n for å se den energiske pop-prinsessen i aksjon. Da the Kills gikk på scenen etterpå, flyktet publikum til andre scener.

- Det forteller alt. Quarten og andre festivaler er ikke i takt med sitt publikum, sier Thomassen og Orheim.

Tirsdag var Johndoe fra Trondheim først ut. Onsdag måtte Ricochets dra i gang festivaldagen, mens Ephemera var tidlig ute i går ettermiddag.

Gåte takket nei

Surferosa går til frontalangrep på Festival-Norge, og mener at dette ikke bare gjelder for Quarten.

- Vi snakker på vegne av mange band, sier Surferosa, som får støtte av sin manager, Knut Harald Pleym. Han mener at problemstillingen er en gjenganger som ikke festivalledelsen tar alvorlig.

Gåte-manager Per Tronsaune støtter Surferosa. Gåte fikk tilbud om å spille på Quarten, men takket nei da de ble tilbudt å være første band ut.

- Har ikke festivalarrangører selvtillit nok? Er de ikke stolte på norske artisters vegne? Neste uke spiller Gåte på Arvikafestivalen i Sverige som siste band på scenen, sier Tronsaune.

Quart-sjef Toffen Gunnufsen avviser kritikken. Han bruker bevisst mellomstore norske band tidlig for å trekke folk ut på festivalområdet.

- Surferosa sa ja til å spille først, men de fikk veldig godt betalt. Da kan de ikke komme etterpå og klage, sier Gunnufsen.

PROVOSERT: - Toffen Gunnufsen og Quarten kan dra til helvete. Norske festivaler behandler artister dårlig, hevder Mariann Thomassen og Andreas Orheim i Surferosa.