Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Surman med fransk pris og ny plate med Karin Krog

Wandrups utvalgte: Og Anne-Marie Giørtz vender tilbake.

SATT PRIS PÅ: John Surman (72), Karin Krogs hyppige samarbeidspartner gjennom snart 50 år, er blitt utnevnt til "Europeisk musiker" av det berømte jazz-akademiet i Paris. Samtidig kommer han og Karin Krog med et nytt live-album. Foto: Mimsy Møller/Samfoto/Scanpix
SATT PRIS PÅ: John Surman (72), Karin Krogs hyppige samarbeidspartner gjennom snart 50 år, er blitt utnevnt til "Europeisk musiker" av det berømte jazz-akademiet i Paris. Samtidig kommer han og Karin Krog med et nytt live-album. Foto: Mimsy Møller/Samfoto/Scanpix Vis mer

CD: Tilfeldighetene vil at saksofonist i særklasse, John Surman fra England, kommer med en ny plate samtidig som han får prisen som «Europeisk musiker 2015» av det ærverdige Paris Academie du Jazz!

Vi gratulerer, for svingende!

Begivenheten ble feiret i Paris, der Surman ble berømmet for sin tolkning av Billy Strayhorns «Passion Flower».

Samtidig kommer den imponerende plata «Infinite Paths», et konsertopptak fra Høvikodden, med sju originalkomposisjoner signert duoen Karin Krog/John Surman.

Makeløse kombinasjoner av sang og sax/klarinett, tilført elektronica av Ben Surman, Johns sønn, eksotisk, dragende, fra dypet av musikernes multinasjonale sjeler, en plate som setter en standard for denne typen samarbeid.

En av Krogs arvtakere, Anne-Marie Giørtz er ute med en ny, etterlengtet plate, «Capital Punishment for Cars», med tekst skrevet av avdøde Rod McKuen, og melodi av Guttorm Guttormsen.

Flere andre låter har tekst av Radka Toneffs favoritt Fran Landesman.

Eivind Aarset står for gitar, electronica og produksjon. Peter Baden slår trommer på harde livet.

En frodig, tilbakelent og inntrengende plate, til tider singlende varsom, andre ganger dundrende slagkraftig.

Anne-Marie Giørtz lar ordene slippe til, mot en vegg av tid- og stedløse lydkulisser.

Jazz beveger seg langs endeløse veier.

COMEBACK: Det er snart åtte år siden Anne-Marie Giørtz utga sin forrige plate.
COMEBACK: Det er snart åtte år siden Anne-Marie Giørtz utga sin forrige plate. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media