Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Surr fra Sodoma

Komedier som ikke fungerer oppleves fort som tragedier. «Year One» en pinlig påminnelse om det.

Gutta på tur: Jeger Zed (Jack Black) og sanker Oh (Michael Cera) drar på eventyr og ender opp i selveste Sodoma. Men det skjer ikke mye moro der. Heller ikke andre steder i denne komedien signert Harold Ramis.
Gutta på tur: Jeger Zed (Jack Black) og sanker Oh (Michael Cera) drar på eventyr og ender opp i selveste Sodoma. Men det skjer ikke mye moro der. Heller ikke andre steder i denne komedien signert Harold Ramis. Vis mer

||| DVD: «Living is easy, comedy is hard», heter det. Etter å ha sett denne suppa føles dette sannere enn noen gang. For det er nesten imponerende at det går an å lage en komedie som er så fullstendig fri for humor som «Year One».

Irriterende
Den definitivt talentfulle og ofte sympatiske Michael Cera («Juno» og «Superbad»), og den talentfulle, men ofte irriterende overspillende Jack Black («King Kong» m.m.m.) spiller Oh og Zed, to jeger og sankere som forlater stammen og legger ut på eventyr rundt år 1. Eller hvis en skal være pirkete, må dette foregå en god stund før Kristi fødsel.

Syndens pøl
For på veien møter våre to helter blant annet Kain og Abel, Abraham og Isak og blir tatt som slaver i Sodoma, før Vårherre jevnet denne syndens pøl med jorda. Og jeg som alltid har trodd at de hadde det moro i Sodoma...
Akkurat det gir en i det minste noe å tenke på underveis, og tro meg, enhver atspredelse fra selve filmen oppleves kjærkomment.  

yearonecover
yearonecover Vis mer

Bommer stygt
Harold Ramis, som har ansvar for både regi og manus, har en lang og svingende karriere bak seg, han har truffet blink med filmer som «Deltagjengen», «Ghostbusters» og den geniale «Groundhog Day», men har bommer han stygt. Selv skuespillerne ser ut til å kjede seg. Ja, selv i de nesten obligatoriske tabbene under rulleteksten, ser ikke de medvirkende ut til å ha det særlig moro.
«Year One» varer bare i vel halvannen time, men å sitte gjennom den føles nesten som et år. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media