Surr fra Sodoma

Komedier som ikke fungerer oppleves fort som tragedier. «Year One» en pinlig påminnelse om det.

Gutta på tur: Jeger Zed (Jack Black) og sanker Oh (Michael Cera) drar på eventyr og ender opp i selveste Sodoma. Men det skjer ikke mye moro der. Heller ikke andre steder i denne komedien signert Harold Ramis.
Gutta på tur: Jeger Zed (Jack Black) og sanker Oh (Michael Cera) drar på eventyr og ender opp i selveste Sodoma. Men det skjer ikke mye moro der. Heller ikke andre steder i denne komedien signert Harold Ramis. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| DVD: «Living is easy, comedy is hard», heter det. Etter å ha sett denne suppa føles dette sannere enn noen gang. For det er nesten imponerende at det går an å lage en komedie som er så fullstendig fri for humor som «Year One».

IrriterendeDen definitivt talentfulle og ofte sympatiske Michael Cera («Juno» og «Superbad»), og den talentfulle, men ofte irriterende overspillende Jack Black («King Kong» m.m.m.) spiller Oh og Zed, to jeger og sankere som forlater stammen og legger ut på eventyr rundt år 1. Eller hvis en skal være pirkete, må dette foregå en god stund før Kristi fødsel.

Syndens pølFor på veien møter våre to helter blant annet Kain og Abel, Abraham og Isak og blir tatt som slaver i Sodoma, før Vårherre jevnet denne syndens pøl med jorda. Og jeg som alltid har trodd at de hadde det moro i Sodoma...Akkurat det gir en i det minste noe å tenke på underveis, og tro meg, enhver atspredelse fra selve filmen oppleves kjærkomment.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer