Surrealisme på scenen

Papadadas deltakere har vært mange, men de har alle hatt et felles mål: å skape en surrealistisk opplevelse. I kveld kommer blant andre Ragnar Hovland.

Ragnar Hovland har gitt ut romaner, barne- og ungdomsbøker, dikt og noveller. Han er også oversetter og rockemusiker i bandet Dei Nye Kapellanane. Sammen med Are Kalvø opplevde han stor suksess som tekstforfatter av revyen Tusen år og like blid. Blant de nærmere førti bøkene han har gitt ut finner du kultromanene Sveve over vatna og Dr. Munks testamente. Hovland er et oppkomme av fantasi og absurdisme. Han er en gullgruve for norsk litteratur med sin hyppige produksjon og ordrikdom. I dag er han satt opp som litterat på papadadas program.

Papadada har flyttet rundt fra utested til utested i cirka fire år. Som de sier selv er målet å være et klubbkonsept med løsere rammer enn de ellers stive utelivstilbudene. For å klare dette har de med seg Overlevelsesstrategene, New Dawn Artist Jon Poindexter og Tre Øre på performancefronten. Overlevelsestrategene skal vise video, Jon Poindexter er kjent fra Hotel Cæsar som Bob Affe og skal fremføre noe helt spesielt for papadada. Tre Øre består av Kari Holtan fra friteatergruppa De Utvalgte og musikeren John Birger Wormdahl. Det blir også dukketeater ved Teater Felice og musikk ved musiker og komponist Tore Honoré Bøe.

Her er det altså snakk om en uformell blanding av moderne kunstformer som skal vises fram. Blir det høytidelig, løssluppent, fascinerende eller rart? Gå og se selv da vel.

Papadada har lagt ut en egen hjemmeside og du kan også besøke Overlevelsesstrategene.