FALSKT: Drew Barrymores representanter skal ha sagt at intervjuet ikke har funnet sted, men har en teori om hva som har skjedd. (Foto: Christopher Polk / Getty / AFP)
FALSKT: Drew Barrymores representanter skal ha sagt at intervjuet ikke har funnet sted, men har en teori om hva som har skjedd. (Foto: Christopher Polk / Getty / AFP)Vis mer

Drew Barrymore i omstridt intervju:

«Surrealistisk» Drew Barrymore-intervju kan være fabrikkert

Ifølge Barrymores representanter har ikke intervjuet funnet sted.

Et intervju med skuespiller Drew Barrymore i flyselskapet EgyptAirs eget magasin, går viralt.

Det var den politiske analytikeren Adam Baron som først stusset ved innholdet under en flytur, og postet det på Twitter. Han kaller artikkelen for «surrealistisk», med god grunn.

Artikkelen er, utover å være full av skrivefeil, spekket med bisarre sitater og påstander om skuespillerinnen.

Barrymore sier gjennom en talsperson at intervjuet ikke har funnet sted, melder BBC.

Hun har ennå ikke uttalt seg direkte.

Påstander

Etter å ha åpnet artikkelen med å peke på skuespillerens høye skilsmissestatistikk, følger journalisten opp med følgende påstand:

«Psykologer tror at oppførselen hennes bare er naturlig, fordi hun har manglet omsorg og oppmerksomhet fra en mannlig rollemodell i livet sitt».

Siden foreldrene skilte seg da hun var ni år, har Barrymore underbevisst søkt oppmerksomhet fra menn, fortsetter journalisten.

Videre siterer journalisten Barrymore på at hun blir overveldet av kommentarer på at hun har gjenvunnet imaget sitt og klart å miste vekt.

«Jeg synes dette er en kjempebra mulighet til å oppfordre alle kvinner som er overvektige til å jobbe med å gjenvinne deres kropp og skjønnhet».

Har Barrymore virkelig sagt dette?

Forvarer seg

Ja, mener EgyptAir, som forsvarer artikkelforfatteren på Twitter. Men det har hersket stor forvirring rundt opphavet til teksten.

På artikkelens byline står navnet Aida Tekla.

Flere medier skriver imidlertid at det er Aida Takla O'Reilly, tidligere leder for det tabloide nyhetsbyrået Hollywood Foreign Press Association, som har skrevet den.

Dette bekrefter også EgyptAir på Twitter, og understreker at Takla er av de stemmeberettigede medlemmene av Golden Globe. Navnet «Tekla» kan ha vært en stavefeil.

«Intervjuet med Drew Barrimoor som fant sted i New York er ekte og langt fra falskt», skriver en konto som bærer Taklas navn. Vedkommende skylder feilstavingen av navnet til Barrymore på at tweeten ble stemmediktert.

Fordi kontoen er ikke verifisert og knapt vært i bruk fram til nå, er det ikke sikkert Takla er personen bak disse utspillene. Hun har ikke kommentert ytterligere.

Mulig forklaring

De bisarre uttalelsene kan ha stammet fra en pressekonferanse i forbindelse med filmen «Santa Clarita Diet», som Barrymore er med i, spekulerer flere amerikanske medier.

Ifølge BBC skal Barrymores representanters teori være at Takla har basert intervjuet på en åpen pressekonferanse, og feiltolket svarene.