Susanne ble Idols quiz-miss

I morgen synger de ferske pophiter på «Idol». I går testet Dagbladet dem i popquiz. For å si det sånn: «Idol»s store favoritt-trio synger bedre enn de tenker.

Etter mange ledetråder - stort sett uten at lyset gikk opp for dem - stakk Susanne Nordbøe av med seieren og lot seg krone med prinsessediadem, etter fire korrekte svar på de ti spørsmålene som Dagbladets ukronte quizkonge Tom Stalsberg hadde klekket ut.

- Ka kan æ si? Dette va pinlig. Æ visste jo æ va ekstremt dårlig på sånt. Men ikke at æ va så dårlig! uttalte den fremste «Idol»-favoritten, Maria Haukaas Storeng. 24-åringen svarte blankt på seks av ti spørsmål, feil på tre og rett på ett under lunsjquizen på Grand.

Levende spørsmålstegn

- Jeg vet jo hva han heter, stønnet Håkon Njøten på spørsmål om hva vokalisten i R.E.M. heter.

Da hadde allerede samtlige tre sett ut som levende spørsmålstegn da vi ba om navnet på han som spiller bass i samme band. Men heller ikke det nye spørsmålet var lett, selv ikke da vi fristet med initialene M.S.

18 år gamle Håkon burde skamme seg mest. I tomannsbandet Stain har han framført omtrent alt av R.E.M., og under en tidligere «Idol»-runde sang han bandets hitlåt «Everybody Hurts».

Chris Martin

Og sånn gikk det. Bare Susanne visste hvilken kvinnelig artist som sto bak albumet «Fever». Ingen tok navnet på bandet til Chris Martin, til tross for utallige ledetråder. Ingen hadde idé om hvilken verdensberømt jentetrio LeToya Luckett er kjent fra. Og bare Håkon visste hvilken mannlig artist (ekstremt berømt!) som kom med albumet «Invincible».

Det eneste vi ikke satte dem fast på, var vokalisten i Bel Canto. Skulle nå også bare mangle.

Når fasit kommer på bordet, viser det seg at stille og tankefulle Susanne har prikket inn fire rette. Med det vinner hun knepent over Håkon.

Påskesvarene

Etter premieutdelingen spør vi trioen hva de har gjort i påsken.

Maria: - Jeg har vasket leilighet og ligget på sofaen. Å være i Oslo i påsken er så digg. Du har gatene og kafébordene for deg selv.

Håkon: - Jeg tok med kjæresten hjem til Eivindvik i Sogn og Fjordane. Der kan jeg gå 100 meter opp til fjells, og få verdens beste utsikt.

Susanne: - Jeg slappet av med kjæresten min. Har spist godt, gått på ski og vært på 18-årsfeiring. Der ble det litt oppstyr. «Nå er jeg hjemme på fest, dette er ikke Idol,» sa jeg. Da roet det seg.

Favorittene

Vi spurte hvem de tror stemmer på dem - og hva det betyr å være favoritt og kanskje vinne «Idol».

Maria: - Jeg tror mange voksne stemmer på meg. Og en del barn. Det å være favoritt fokuserer jeg ikke på. Men jeg har satt meg delmål. Akkurat nå er det å komme blant de fem beste.

Håkon: - Jeg tror nok en del fjortisjenter stemmer på meg. Helt flott, så lenge de gjør det fordi jeg er bra på scenen. Jeg likte meg bedre som underdog, enn nå som favoritt. Ikke viktig å vinne.

Susanne: - Jeg har kjente overalt, og tror de stemmer meg fram. For meg er det ett fett om jeg er favoritt, eller hvor langt jeg kommer. Men det er kult med «Idol».

MISS ETTER MISS ETTER MISS: Susanne Nordbøe (midten) og de andre bommet fatalt i mange av Dagbladets pop-quiz-spørsmål for Idolfavorittene. Til slutt seiret Susanne, og ble kronet med prinsesse-diadem og misunnelig beundring fra Maria Haukaas Storeng (t.h.) og Håkon Njøten.