Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Susanne Sundfør: «Undercover»

Susanne Sundfør annonserer plate for folk i trøbbel: - Jeg tror det er mange som er engstelige i disse dager

Har latt seg inspirere av reiser til Nord-Korea og Amazonas. 

SINGELAKTUELL: Tilsynelatende ut av det blå slapp Susanne Sundfør singelen «Undercover» i dag. Låta er første smakebit på artistens sjette album, som kommer i august. Foto: Promo
SINGELAKTUELL: Tilsynelatende ut av det blå slapp Susanne Sundfør singelen «Undercover» i dag. Låta er første smakebit på artistens sjette album, som kommer i august. Foto: Promo Vis mer

(Dagbladet): I dag, tilsynelatende ut av det blå, slapp Susanne Sundfør singelen «Undercover», som forøvrig får en femmer på terningen av Dagbladets anmelder.

Låta er første smakebit på haugesunderens sjette album, «Music For People In Trouble», som slippes 25. august.

- Min første singel heter «Undercover» og er inspirert av mitt store idol Dolly Parton. Hun er en genial låtskriver, og jeg har lyttet mye til henne opp gjennom årene, sier Sundfør til Dagbladet.

- Country- og folkmusikken er en sjanger som jeg stadig vender tilbake til, kanskje fordi jeg hørte så mye på det i tenårene. «Heartbreaker» er min favoritt, sier Sundfør og viser til Partons album fra 1978.

Inspirert av reiser

Sundførs PR-byrå Little Big Sister opplyser at «Music For People In Trouble» er artistens mest personlige album så langt, og er inspirert av reiser til ulike kontinenter, miljøer og politiske virkeligheter - fra Nord-Korea til Amazonas.

- Vi lever i en tid med store omveltninger. Alt går så fort, noen ganger er det voldelig, og det kan være skremmende. Jeg tror det er mange som er engstelige i disse dager, og det er akkurat disse følelsene jeg ønsker å adressere på dette albumet, sier Sundfør selv om plata.

«Music For People In Trouble» er oppfølgeren til kritikerroste «Ten Love Songs» (2015), som fikk en femmer på terningen i denne avis, akkompagnert av følgende konklusjon:

«Ten Love Songs er en plate som blottlegger både pop-magikeren, romantikeren og eksentrikeren Susanne Sundfør i full prakt, og det er et svært givende skue å bivåne.»

SUNDFØR-IDOL: Dolly Parton. Foto: NTB Scanpix
SUNDFØR-IDOL: Dolly Parton. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Albumturneen ble avsluttet i Oslo Spektrum i fjor høst, med en konsert som ble omtalt som en maktdemonstrasjon av Dagbladets anmelder.

Sundfør spiller på Norwegian Wood i Oslo 15. juni, og på BBC Proms Scott Walker Tribute i Royal Albert Hall 25. juli.

Et knippe turnédatoer for høstens plateslipp er annonsert, deriblant i København, Köln, London og Paris. Ingen norske datoer er foreløpig offentliggjort.

Nytt, gammelt samarbeid

Sundfør er nyeste tilskudd til Little Big Sister-familien, som har opparbeidet seg en meget eksklusiv klientliste siden oppstarten i 2015.

Byrået samarbeider med artister som Marit Larsen, Lars Vaular og Karpe Diem, og var blant annet tungt involvert da sistnevnte rapgruppe avviklet tre storslåtte konserter i Oslo Spektrum i vår.

Både Little Big Sister-grunnlegger Silje Larsen Borgan og Charlotte Öqvist har jobbet med Sundfør tidligere.

- Jeg og Silje har fått jobbe med henne på flere av hennes utgivelser, og er glade for å fortsette samarbeidet, sier Öqvist til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media