Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Susanne Sundfør, Kygo og Sigrid dropper Spellemann

Mange av de største stjernene glimrer med sitt fravær.

KOMMER IKKE: Susanne Sundfør er på europaturné og kommer ikke på Spellemann i dag for å motta eventuelle priser.
KOMMER IKKE: Susanne Sundfør er på europaturné og kommer ikke på Spellemann i dag for å motta eventuelle priser. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO KONSERTHUS (Dagbladet): Susanne Sundfør kommer ikke til å være i salen når kveldens Spellemann-priser deles ut.

Hun er nominert til to priser for albumet «Music for People in Trouble» og er soleklar favoritt til prestisjeprisen Årets Spellemann.

I ENGLAND: Kygo.
I ENGLAND: Kygo. Vis mer

- Susanne turnerer med «Music for People in Trouble», og er veldig lei seg for at hun ikke rekker hjem for å overværeutdelingen. Hun takker juryenfor nominasjonene, og gratulerer musikerkollegaene sine med prisene, sier Charlotte Öqvist i Sundførs pr-byrå Little Big Sister til Dagbladet.

Sundfør hadde konsert i København i går og Amsterdam i morgen.

IKKE TIL STEDE: Sigrid. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
IKKE TIL STEDE: Sigrid. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Under Spellemannutdelingen for to år siden tok hun storeslem da hun vant prisene for årets popsolist, årets album og årets produsent for albumet «Ten Love Songs» - hennes sjuende bronsjeharper i karrieren.

Da skapte det også oppmerksomhet da bandet Beglomegs vokalist Raymond T Hauger smasket løs på Sundfør da hun var på vei opp på podiet for å motta en av prisene.

Om «redselen» for et lignende opptrinn er utslagsgivende for Sundførs fravær i kveld, i tillegg til turnéen, vites ikke.

KLINTE TIL: Beglomegs Raymond T Hauger kysset Susanne Sundfør under Spellemannprisen for to år siden. Foto: NTB Scanpix
KLINTE TIL: Beglomegs Raymond T Hauger kysset Susanne Sundfør under Spellemannprisen for to år siden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I tillegg til Sundfør, kommer heller ikke nominerte som Cashmere Cat, Enslaved, Sigrid, Kygo, Satyricon, Seeb, Paal Flaata, Vilde Frang, Lindstrøm og Kjell Habbestad.

Dette er dermed fjerde gang på rad Kygo, som spiller i O2 Arena i London i kveld, ikke stiller som nominert på Spellemann.

Sigrid er på sin side i Australia på turné.

Slik så det ut da rock-vinner Beglomeg entret presserommet etter prisutdelingen i Oslo spektrum for to år siden. Video: Sveinung U. Ystad Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix Vis mer Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!