Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Susanne Wergeland om TV 2-søksmålet: - Jeg støtter Helene 100 prosent

Har stor forståelse for at tidligere kollega Helene Husvik går til sak mot TV 2.

STØTTER TIDLIGERE KOLLEGA: Susanne Wergeland, programleder for TVNorge, MAX og Eurosport Norge, støtter tidligere TV 2-kollega Helene Husvik, som har saksøkt TV 2. FOTO: Christian Roth Christensen / Dagbladet
STØTTER TIDLIGERE KOLLEGA: Susanne Wergeland, programleder for TVNorge, MAX og Eurosport Norge, støtter tidligere TV 2-kollega Helene Husvik, som har saksøkt TV 2. FOTO: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere ansatte i TV 2, som har mottatt oppsigelse i kanalens omfattende nedbemanningsprosjekt, er i prosessen med å gå til sak mot arbeidsgiveren.

Totalt gjelder det fem personer, og en av dem er den tidligere «FotballXtra»-programlederen Helene Husvik (27). Hun skal ha fått beskjed om at hun er overflødig i TV 2, og ble deretter tilbudt sluttpakke.

Hun mener oppsigelsen er usakelig.

Tidligere TV 2-profil Susanne Wergeland (32), som nå leder sportssendinger på både TVNorge, MAX og Eurosport Norge, forteller at hun gir sin fulle støtte til sin tidligere kollega.

- Stor forståelse

- Jeg støtter Helene hundre prosent. Jeg har veldig stor forståelse for at hun gjør det hun gjør, og jeg håper hun uansett utfall føler seg rettferdig behandlet etterpå, sier Wergeland når Dagbladet møter henne på høstlanseringen for Discovery Networks.

TV 2 er inne i en omfattende nedbemanningsprosess der det skal kuttes 177 faste ansatte for å spare 350 millioner kroner innen 2020.

Hun synes det er fryktelig synd at TV 2 må gjennom den nedbemanningsprosessen som pågår.

- Jeg kjenner mange som blir berørt, og det påvirker de som blir igjen også. Jeg håper det ikke blir klin umulig å ha faste jobber i mediebransjen. Jeg er rent prinsipielt tilhenger av at det er faste jobber. Jeg tror samfunnet er mest tjent med at det er sånn vi er organisert, sier Wergeland.

Selv har hun nå fast jobb i Discovery Networks. Hun forklarer at grunnen til at hun takket ja til jobben både var at hun ville til Oslo, siden hun var stasjonert i Bergen da hun jobbet i TV 2, og at hun fikk mulighet til å komme ut av studio i den nye stillingen.

Krevende

HR- og kommunikasjonsdirektør i TV 2, Sarah Willand, har tidligere sagt til Dagbladet at situasjonen rundt nedbemanningen ikke er ønskelig.

- Men vi har altså ikke klart å bli enige, sier Willand og fortsetter:

- Vi har vært gjennom en krevende nedbemanning hvor nesten 180 er nødt til å slutte i TV 2. Vi er kommet til enighet med de aller fleste, men ikke alle sakene lar seg løse gjennom forhandlinger, sa Willand.

Hele Norges coronakart