Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Suseguri, verdens minste arkeolog»

Line Bårdseng lykkes med pedagogisk framstilling av smalt tema.

Kan en fordypning i skogen gjemme en hel liten historie? Hva var det som gikk for seg i skikkelig gamle dager, før bestemor og bestefar? Det er interessen for slike spørsmål Line Bårdseng vil vekke hos de aller minste skogtraverne med boka «Suseguri, verdens minste arkeolog».

Det er alltid moro å møte fagfolk på relativt smale områder som har et brennende ønske om å formidle bredt. Arkeologen og forskeren Bårdseng vet hvordan hun skal henvende seg til barn, og har en frisk og levende fortellerstil. Suseguri, den knøttlille arkeologen, faller ned i en fangstgrop og blir hjulpet opp av Måsagubben. Sammen jakter de blant annet på slagghauger etter eldgammel jernutvinning.

Dette er en nisjebok som ikke anbefales foreldre som primært søker å dekke barnas behov for splatter-effekter.

Jeg syns også Bårdseng er litt mer gjerrig en nødvendig. Et lite helleristningsfunn eller en gravhaug med rester etter redskap - og kanskje et smykke - hadde løftet, selv om det neppe hører med til hverdagsarkeologien!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling