Suser avgårde

Norges unike rullebretthistorie er et eksempel på velferdsstatens enorme ressurstyrke - på godt og vondt. Hvordan bør vi forstå denne stadig mer populære bevegelseskulturen?

TENK BRETT: Torgny Amdam (ikke på bildet!) har god kjennskap til det norske skatemiljøet, og skriver for Dagbladet i forbindelse med utgivelse av boka «Tenk brett».
TENK BRETT: Torgny Amdam (ikke på bildet!) har god kjennskap til det norske skatemiljøet, og skriver for Dagbladet i forbindelse med utgivelse av boka «Tenk brett». Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Denne teksten er skrevet av Torgny Amdam, som er musiker, medieviter og tidligere skater.

(Dagbladet): Et av de flaueste vedtakene i norskbyråkratisk etterkrigshistorie må være rullebrettforbudet fra 1978-89. Som eneste land i verden(!), tok en velmenende og forutseende statsforvaltning preventivt ansvar for å beskytte folkehelsen mot et skred av stygge nakkebrudd og rullende prosjektiler i byrommet.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer