Suveren Dylan

Dirrende Dylan i spennet mellom lys og mørke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: Du vet aldri hva du kan vente deg av en Bob Dylan-konsert. Hans uberegnelighet er noe av hans styrke. Han blir aldri ferdig med en sang eller et arrangement. Konsertene varierer fra det uryddige og famlende til det gnistrende stjerneklare.

Et eksempel på det siste ble foldet ut for publikum i Oslo Spektrum i går.

Som et skudd

Med til dels hånlige slakt fra Sverige i ryggen inntok Dylan scenen. Enten har han lurt svenskene trill rundt eller så har svenskene lurt seg selv. Har Dylan hørt om 1905? Er dette et håndslag til det frie og selvstendige Norge?

Fra de første strofene av «Maggie\'s Farm» lyder alt riktig. Lyden sitter som den skal. Dylan står ved pianoet, kledd som en Zorro uten maske i svart hatt, grått slips og svart «uniform» med røde renner i buksene og langs kragen.

Resten av det såkalte Never Ending Tour Band likner som vanlig en wild bunch som har skiftet ut seksløperne med instrumenter. Låta sitter som en skuddsalve av innestengt raseri.

Kjærlighet

Dylan skifter gir og flater ut i en myk, solfylt countrysekvens. Først «Tell Me That It Isn\'t True», med en grøssende sterk dylansk munnspillsolo. Deretter «I\'ll Be Your Baby Tonight» og «Lay Lady Lay», framført som oder til kjærligheten; ledsaget av glødende steelgitar fra Don Herron og en fabelaktig og halsbrekkende frasering fra Dylans side.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer