Suveren Flink

Tunglett parodisk alvor om suicidal forfatter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Selvmord er – deprimerende nok – et hett litterært tema hos yngre forfattere. Flink brukte det i «Bort med den dagen da Jòn ble født» (2004). Og han åpner «Sex, død og ekteskap» med at den fortvilede jeg-personen prøver å henge seg på et offentlig toalett.

Selvsagt får han det ikke til. Han fjaser i vei om at han ikke vil dø mens han stirrer på den gule drittveggen og hører sin egen gurglende dødsralling. Han gir opp. Rasende.

Drittlandet Norge

Jeg-fortelleren til Flink er en av et utall asosiale unge menn som gjør de mest uhyrlige ting i ubendig livstrett raseri mot Norge og alle idiotene som bor i dette drittlandet.

Han spiller et slags dobbeltspill, der han i virkeligheten er en begavet og seriøs forfatter med en helt uvitende forlovede. Han deltar taust på familiesammenkomster mens han innvendig raser over sin rasistiske, grufulle svigerfamilie. Og gjør alt for å unngå den masete bestefaren «som satt i konsentrasjonsleir under krigen, men som tyskerne dessverre ikke rakk å gasse i hjel.» Han ligger med sin forlovedes tretten år gamle kusine, og tar tre tusen kroner for å bli «pult i ræva» av en feit gammal gris.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer