Suveren nynorsk utgave av Bob Dylan-klassiker

Wandrups utvalgte: Tom Roger Aadland ute med «Blondt i blondt».

BLONDT I BLONDT: Tom Roger Aadland følger opp sin kritikerroste "Blod på spora" med en ny, elegant Dylan-fortolkning.
BLONDT I BLONDT: Tom Roger Aadland følger opp sin kritikerroste "Blod på spora" med en ny, elegant Dylan-fortolkning. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

CD/LP: Tom Roger Aadland er en modig musiker. Foruten et imponerende repertoar av sanger han har skrevet selv, utga han i 2009 albumet «Blod på spora», en låt for låt utgivelse av Bob Dylans album «Blood On The Tracks» (1975). Med egne tekster på nynorsk. Han slapp ikke bare unna, selv innbarkede dylanologer måtte medgi at Aadland hadde klart å gjøre musikken til sin, uten verken å kopiere eller legge seg tett opptil originalen.

Nå har han gjort det igjen, og denne gangen med et enda mer ikonisk verk, «Blonde On Blonde» (1966), rockens første dobbeltalbum, plata mange regner for å være Dylans absolutt ypperste. La det først være sagt at de avanserte tekstene er gjendiktet med utrolig fin hånd, så uanstrengt at man skulle tro nynorsk var Dylans naturlige morsmål.

Lydbildet er fjernt fra det nyskapende folkrock-uttrykket som preger originalen. Aadland går i lavmælt dialog med originalen. Kjetil Steensnæs trakterer diverse strengeinstrumenter, inkludert vakre steelgitar-glidninger, med en følsomhet som får sangene til å løfte seg ut i en tidløs atmosfære. Tor Egil Kreken lar bassen dunke som historiens pulsslag gjennom sangene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer