Suveren sangfugl

Norges Jazzpop-sangerinne nummer en til strykende orkester. Silje Nergaard er solist for Kringkastingsorkesteret på Rockefeller i Oslo.

Den siste plata Til Silje Neergaard, Port of Call, ble av Dagbladets anmelder beskrevet som "en oppvisning i vakker jazz fra et velkjent repertoar." Plata som ble gitt ut på verdensbasis var en hyllest til jazzens røtter.

Nå kan du altså oppleve Silje synge utdrag fra denne plata, såvel som selvskrevne låter som kommer på hennes neste plate til høsten. Akkompagnert av et orkester på ikke mindre enn 60 mann, har du nå en sjelden sjanse til å oppleve storslått orkestrert jazz live. Konserten tas også opp til radio og som en internasjonal TV-produksjon.

I tillegg til Kringkastingsorkesteret har silje med seg musikerne fra Port of Call, Tord Gustavsen(piano), Harald Johnsen(bass),Jarle Vespestad(trommer), Magnus Lindgren(sax) og Georg Wadenius(gitar).

Silje har også gjort seg bemerket i utlandet den siste tiden. Port of Call er aktuell for utgivelse i rundt tyve land, og hun har nylig avsluttet en kritikerrost turné i Tyskland. Kåret til den mest etterspurte jazzutøver av europeiske Verve Label managers, skal hun delta på Verve now 2001 turnéen i 15 land. Som eneste europeer. Ikke verst!

Det gjelder altså å benytte sjansen til å se henne mens hun er i landet. med plateproduksjon og utenlandsturnéer kan det bli lenge til neste gang!