Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Suveren Susanne Sundfør

Ingen tvil om hvem som var Øyas store stjerne i går.

KOMPLETT ARTIST: Susanne Sundfør sørget for den ultimate avslutningen på Øyas første dag.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
KOMPLETT ARTIST: Susanne Sundfør sørget for den ultimate avslutningen på Øyas første dag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

ØYAFESTIVALEN: Man kan  ikke si noe annet enn at Susanne Sundfør er en makalaus artist. Både som låtskriver og formidler. Hun har en enestående evne til å kommunisere livets, ofte mørke sider med en overrumplende realisme. Så også under gårsdagens fabelaktige øyakonsert.

I forkant kunne det se ut som at Sundfør kunne bli snytt for noe av oppmerksomheten da hun var satt opp samtidig som årets store øyasnakkis, The Stone Roses. Det ble fort tydelig at det ble med The Stone Roses-snakket for de fleste. Det var nemlig usedvanlig velfylt forran Sjøsiden-scenen da «Diamonds» hypnotiske toner ble slynget utover publikum.

Lydmessig låter det storslagent og nesten kriblende urovekkende. Med en liten arme av keyboardister, inkludert produsentmakker og multi-instrumentalist, Lars Horntveth, er hun godt rustet til å gjenskape det innholdsrike lydlandskapet fra de to siste platene til scenen. Men hun gir seg selvsagt ikke hen til ren plankekjøring. Flere av sangene får en friere utfoldelse i liveformatet.

Det er også tydelig at hektisk konsertvirksomhet har gjort henne langt mer komfortabel på scenen og mindre låst til pianoet.

Låter som «The Silicon Veil» viser den dynamiske kraften som bor i gjengen, mens praktnumre som «White Foxes», og ikke minst «The Brothel» og «Your Prelude», demonstrer at Sundfør har en innlevelse og en stemmekontroll som løfter i utgangspunktet briljante låter enda et hakk opp.

Slike artister og konsertopplevelser vokser ikke på trær - ren magi rett og slett.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media