Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Suverene pianister innleder jazzens høstsesong

Wandrups utvalgte: Tre plater for venner av virtuos musikk.

UTVIDER TRIO-KONSEPTET: Fra venstre pianist Evgeny Lebedev, batterist Ignat Kravtsov og bassist Anton Revnyuk. Strykere og treblåsere, blant annet munnspill inngår i musikken på "If You Hav A Dream".
UTVIDER TRIO-KONSEPTET: Fra venstre pianist Evgeny Lebedev, batterist Ignat Kravtsov og bassist Anton Revnyuk. Strykere og treblåsere, blant annet munnspill inngår i musikken på "If You Hav A Dream". Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CD: Fra Moskva kommer LRK Trio, med den klassisk skolerte pianisten Evgeny Lebedev i spissen. Hans glødende spill glir hånd i hanske med bassisten Anton Revnyuk og batterist Ignat Kratsov. «If You Have A Dream» er en plate der alle tre dominerer - sammen. Både bass og trommer har minneverdige partier. Pluss at en strykekvartett i blant faller inn, dessuten noen forsiktige treblåsere. Musikken er dypt original, umiddelbart fengende og utvider piano-trio-konseptet.

Tingvall Trio: Jørgen Spiegel, Martin Tingvall og Omar Rodriguez Calvo.
Tingvall Trio: Jørgen Spiegel, Martin Tingvall og Omar Rodriguez Calvo. Vis mer

Den svenske pianisten Martin Tingvall har med seg kubaneren Omar Rodriguez Calvo og den tyske trommisen Jürgen Spiegel. Musikken til Tingvall Trio er skrevet av Tingvall og har spor av «jazz på svenska». Uttrykket er likt fordelt mellom lyrisk pianospill, smidige basstoner og til tider meget energisk batteri. Dere nye, «Cirklar», er en vakker, stjerneklar og lyrisk plate.

«Suite pour le piano for Jazz Quartet» heter den nye plata til den italienske pianisten Dino Massa; med Nicola Pisani på sax, Luca Garlaschetti på bass og Alessandro Rossi på trommer. Samspillet sitter som støpt, den firedelte suiten vibrerer som en fugleskog mellom de strålende musikerne.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!