DEBATT

Forsvarspolitikk i Nord-Norge

SV er nyttige idioter i forsvarspolitikken

Lurte en fra Høyre seg inn på landsstyremøtet til SV i helga?

KASKI: Høyre-kvinne i fåreklær? Foto: Arbeiderpartiet, lisens: CC BY-ND 2.0
KASKI: Høyre-kvinne i fåreklær? Foto: Arbeiderpartiet, lisens: CC BY-ND 2.0 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

SVs Kari Elisabeth Kaski sa 10.september til Dagbladet, at Norge må styrke hæren i Nord-Norge, fordi Russlands evne og vilje til å bruke militærmakt øker. Dette er en pussig linje fra SV.

Ikke bare er den atypisk for et tradisjonelt fredspolitisk parti, men den er også dårlig fundert fra et sikkerhetspolitisk ståsted. Selv med en kraftig militær opprustning har vi ikke sjans mot Russland. SV bruker forsvarsministerens retorikk om den faren Russland utgjør som brekkstang for en opprustning av forsvaret og styrking av NATO.

SVs posisjon må selvfølgelig sees i sammenheng med motstanden mot nedbygging av baser og militære kapasiteter i nord, slik Forsvarets langtidsplan skisserer. SV har funnet en sak hvor de kan vinne rask politisk gevinst.

Det er ikke galt i seg selv å argumentere for å styrke norsk forsvarskapasitet. Norges Fredsråd er enige i at økt norsk tilstedeværelse kan virke avspennende på Russland. Norske styrker på norsk territorium vil kunne fylle et tomrom som ellers ville blitt fylt av NATO, og med det gjøre Russland mindre nervøse for alliansens økende innflytelse i deres grensetrakter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer