<div><br></div><div>MAGER TRØST: Det er en mager trøst at SV og Karin Andersen (bildet) bare fokuserer på æresdrap. Åtte år i regjering satt SV stille i båten, og turte ikke å ta grep om utfordringene, skriver Frp’s Helge André Njåstad. Foto: Nina Hansen / Dagbladet</div>

MAGER TRØST: Det er en mager trøst at SV og Karin Andersen (bildet) bare fokuserer på æresdrap. Åtte år i regjering satt SV stille i båten, og turte ikke å ta grep om utfordringene, skriver Frp’s Helge André Njåstad. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
Vis mer

SV lukker øynene

Hvor er SV i saker som norske innvandrerkvinner faktisk kjenner på kroppen?

Meninger

I et debattinnlegg 25. juli tar SVs Karin Andersen bladet fra munnen og understreker hvor forkastelig æresdrap er. Hun sier det egentlig veldig godt: Likestilling og frihet kan ikke forenes med undertrykking av kvinner, enten den er kamuflert som religion, kultur eller ære.

Det er godt at SV snakker om dette ekstreme tilfellet av kvinneundertrykking. Men hvor er egentlig SV i saker som norske innvandrerkvinner faktisk kjenner på kroppen, som for eksempel tvangsekteskap?

Helge André Njåstad (Frp).&nbsp;
Helge André Njåstad (Frp).  Vis mer

At SVs stortingsrepresentanter snakker ut mot æresdrap skulle bare mangle. Det er imidlertid ikke æresdrap flest innvandrerkvinner blir utsatt for i det norske samfunnet, det er kvinneundertrykking i form av sosial kontroll, vold og tvangsekteskap. Flere blir til og med offer for kjønnslemlestelse. Dette er problemer man må være villig til å erkjenne for å kunne løse.

Det er derfor en mager trøst at SV bare fokuserer på æresdrap. Fremskrittspartiet utfordrer derfor SV til å komme på banen, og delta i diskusjonen om hvordan vi skal møte disse likestillingsproblemene.

Åtte år i regjering satt SV stille i båten, og turte ikke å ta grep om utfordringene. De innførte svært få tiltak for å bedre jentenes situasjon, og de forslagene regjeringspartnerne la på bordet stemte SV ned. Dette viser at SV ikke har vilje til å ta grep om denne vanskelige situasjonen. Det hjelper ikke å løse problemet med pene ord om likestilling og inkludering, det krever handling.

Frp har vært klare på at undertrykking må løses gjennom konkrete tiltak. I integreringsmeldingen og likestillingsmeldingen fremmet vi derfor en rekke forslag for å sikre innvandrerkvinner økt trygghet. Et av disse er innføring av 24-årsgrense for familieetablering. Dette tiltaket er målrettet for å forhindre tvangsekteskap.

Jentene som blir utsatt for tvangsekteskap er ofte unge, og har begrenset mulighet til å hevde sine egne interesser når disse kommer i konflikt med familiens ønsker. Ved å innføre denne grensen for familieetablering, sikrer man at jentene ikke kan giftes bort i ung alder.

I en alder av 24 år vil kvinnene i langt større grad selv kunne bestemme om de ønsker å gifte seg etter familiens ønsker eller ikke. Det er derfor svært trist at SV lukker øynene for dette problemet, og valgte å stemme mot forslaget i Stortinget.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.