SV og Bush

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I DAGBLADET

den 11.11 forsvarer Øystein Djupedal SVs programformulering om at USA er den største trusselen mot verdensfreden. Det republikanske parti i Norge tror SV med det unødig bidrar til å skape avstand mellom Norge og USA.

Vi har et sterkt interessefellesskap - som også deles av det store flertall av SVs velgere - basert på enighet om enkeltmenneskets fundamentale rettigheter. Vi merker også støtte for president Bush i Norge. Mange liker resultatene som oppnås i Afghanistan, spesielt for kvinners og barns rettigheter. Mange ønsker seg det samme i Irak, blant annet for å fjerne årsakene til terrorisme. Vi har vondt for å tro at Djupedal egentlig er uenig i dette.

Vi tror SVs kritikk i stor grad skyldes misforståelser. Djupedal vektlegger dialogens de-eskalerende effekt, og anbefaler forhandlinger for å oppnå gode løsninger.

Det er vi enig om. Dialog er grunnlaget for presidentens politikk for å få Iran til oppgi sitt atomvåpenprogram slik Libya allerede har gjort det, og for å få avvæpnet Nord-Korea. Da det kom en leder i Sovjetunionen det gikk an å snakke med, grep president Reagan muligheten og førte gjennom samtaler den kalde krig til sin avslutning. I tolv år forsøkte USA og FN å overtale Saddam til å oppgi sine våpen- og terrorambisjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.