SV setter regjeringsmakt foran miljø

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OLJEBORING I LOFOTEN: Sosialistisk Venstreparti vil slåss mot oljeaktivitet i de sårbare havområdene utenfor Lofoten og Vesterålen. I regjering er de med på en politikk som legger til rette for det stikk motsatte. I budsjett etter budsjett har den rødgrønne regjeringen satset tungt på oljeleting utenfor Lofoten og Vesterålen. For inneværende år er bevilgningen til seismikk økt med 60 millioner kroner til totalt 200 millioner kroner. Denne økningen ble mottatt med stor begeistring av Oljeindustriens Landsforening. I sterk kontrast til dette står mangelfulle bevilgninger til å kartlegge havmiljøet i nord. Med dagens tempo vil det ikke være mulig å fullføre dette arbeidet før forvaltningsplanen skal opp til ny vurdering i 2010.

Venstre vil innføre varige petroleumsfrie soner i havområdet utenfor Lofoten og Vesterålen. I forbindelse med eventuelle regjeringsforhandlinger etter stortingsvalget vil dette være et ultimatum fra Venstre. Vi har forventet den samme tydelighet fra Sosialistisk Venstreparti. SV har sagt nei til å følge Venstres eksempel. Den merkverdige forklaringen er at et slikt ultimatum vil føre til mindre grasrotmobilisering mot oljeutbygging. Etter Venstres vurdering bidrar SVs nøling til det stikk motsatte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer