SV-tull om tog

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LYNTOG: Daglig opplever passasjerer som velger å reise miljøvennlig med lokaltogene at de må stå, de opplever forsinkelser og unødvendig lang reisetid. NSB klarer ikke å dekke etterspørselen i lokaltrafikken på grunn av flaskehalser i linjene. Tilsvarende er det for godstrafikken. Det er ved å utbedre disse flaskehalsene vi starter omstillingen til et mer klimavennlig samfunn - allerede i dag.

Nylig foreslo SVs nestleder Audun Lysbakken å legge 100 hundre kroner på flybillettene for å skaffe penger til å bygge lyntog i Norge. Hensikten er sikkert god, men resultatet vil bli kroken på døra for dagens jernbanetilbud. Det er anslått at prisen for å bygge ut slike linjer kan komme helt opp i 100 mrd. kroner. Da må resten av pengene komme fra de ordinære bevilgningene til jernbanen. Dette er penger dagens jernbane ikke har råd til å miste.

Venstre støtter fullt ut det utredningsarbeidet som nå gjøres for å se på bygging av lyntog i Norge. I mellomtiden må vi fokusere på dagens jernbane. Her er det fremdeles mye å hente, både i forhold til å øke kapasiteten, og gjennom økt konkurranse og markedsorientering.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.