Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Svabø-fiasko gir MGP-endringer

NRK vil forsterke teamet rundt MGP-kommenteringen.

GJØR NYE GREP: Etter den massive kritikken av Synnøve Svabøs kommentering av årets MGP-finale, vil kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas gjøre endringer til neste år. Foto: Jon-Michael Josefsen / SCANPIX.
GJØR NYE GREP: Etter den massive kritikken av Synnøve Svabøs kommentering av årets MGP-finale, vil kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas gjøre endringer til neste år. Foto: Jon-Michael Josefsen / SCANPIX. Vis mer

Dette kom fram i dagens møte i Kringkastingsrådet, der kommentatorrollen i Melodi Grand Prix ble tatt opp til debatt.

- Det har kommet mange klager på Synnøve Svabøs kommentering av årets MGP-finale. Jeg ser ingen grunn til å ta opp alle disse klagene, men vil spørre om hvordan NRK har tenkt å behandle den kommentatorrollen framover, sa rådets leder, Kjellaug Nakkim.

Og hun fikk svar fra kringkastingssjefen:

- I forhold til måten MGP har vokst på i antall sendinger og viktighet, så er det vel ingen tvil om at vi må forsterke teamet rundt kommenteringen. Det vil nok helt sikkert bli utfallet, uten at vi kan være helt konkrete på det nå, sa Hans-Tore Bjerkaas.

- Vi jobber med å få et apparat rundt kommentatoren som kvalitetssikrer og i framtida sørger for at forventningene og belastningen på den ene ikke blir for stor.

Evaluering
Programdirektør Per Arne Kalbakk opplyste at de har gjort sine evalueringer av årets opplegg.

- I år hadde vi en kommentator som var ansvarlig for alt rundt kommenteringen, og det opplevdes ikke som noen vinn-vinn situasjon for kommentatoren eller redaksjonen, sa Kalbakk og føyde til:

- Så det kommer vi nok til å gjøre litt annerledes neste år.

Skuespiller
Rådsmedlem Kine Hellebust mente at en NRK-journalist ikke behøver være rette person til å kommentere MGP. Hun oppfordret NRK til å hyre inn en profesjonell skuespiller.

- Et menneske som skal framføre tekst og skape atmosfære i et så tungt program, må kunne levere fra seg et manuskript til godkjennelse på forhånd, mente Hellebust.

Hun sa at teksten en MGP-kommentator fremfører ikke må overlates til tilfeldighetene

- Jeg vet ikke om det høres kjempekommunistisk ut, men det å være programleder er en rolle som krever innstudering, sa Kine Hellebust.

Høytidelig
NRK fikk flere MGP-råd fra rådsmedlemmene:

- NRK burde tenke nøye gjennom hva slags programledertype de skal ha til å kommentere MGP-finalen, mente Finn Egil Holm.

- Jeg tror NRK skal ta inn over seg at MGP faktisk er ei ganske viktig og høytidelig hendelse for mange folk. Da er det et lederansvar i NRK å sørge for å ha programledelse og ramme omkring det som svarer til folks forventninger, sa Steinar Ness.

ALENE: NRK har funnet ut at Synnøve Svabø ble stående veldig alene med kommentatorjobben i MGP.
Foto: Berit Roald / SCANPIX .
ALENE: NRK har funnet ut at Synnøve Svabø ble stående veldig alene med kommentatorjobben i MGP. Foto: Berit Roald / SCANPIX . Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling