Svabø-fiasko gir MGP-endringer

NRK vil forsterke teamet rundt MGP-kommenteringen.

GJØR NYE GREP: Etter den massive kritikken av Synnøve Svabøs kommentering av årets MGP-finale, vil kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas gjøre endringer til neste år. Foto: Jon-Michael Josefsen / SCANPIX.
GJØR NYE GREP: Etter den massive kritikken av Synnøve Svabøs kommentering av årets MGP-finale, vil kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas gjøre endringer til neste år. Foto: Jon-Michael Josefsen / SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dette kom fram i dagens møte i Kringkastingsrådet, der kommentatorrollen i Melodi Grand Prix ble tatt opp til debatt.

- Det har kommet mange klager på Synnøve Svabøs kommentering av årets MGP-finale. Jeg ser ingen grunn til å ta opp alle disse klagene, men vil spørre om hvordan NRK har tenkt å behandle den kommentatorrollen framover, sa rådets leder, Kjellaug Nakkim.

Og hun fikk svar fra kringkastingssjefen:

- I forhold til måten MGP har vokst på i antall sendinger og viktighet, så er det vel ingen tvil om at vi må forsterke teamet rundt kommenteringen. Det vil nok helt sikkert bli utfallet, uten at vi kan være helt konkrete på det nå, sa Hans-Tore Bjerkaas.

- Vi jobber med å få et apparat rundt kommentatoren som kvalitetssikrer og i framtida sørger for at forventningene og belastningen på den ene ikke blir for stor.

EvalueringProgramdirektør Per Arne Kalbakk opplyste at de har gjort sine evalueringer av årets opplegg.

- I år hadde vi en kommentator som var ansvarlig for alt rundt kommenteringen, og det opplevdes ikke som noen vinn-vinn situasjon for kommentatoren eller redaksjonen, sa Kalbakk og føyde til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer