Svabø til scenen

Synnøve Svabø er i godt selskap når hun debuterer på Nationaltheatret i teaterdokumentaren «Biografi» 20. februar. På scenen står også Monna Tandberg, Jon Øigarden og Lars Wikdahl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Ikke akkurat «Vaginamonologene», men en begynnelse, sier Svabø om sin debut på selveste Nationaltheatret.

«Biografi» er en slags kjærlighetshistorie - som også handler om lengselen etter berømmelse. Mot slutten av hver forestilling skal hovedrolleinnehaver Monna Tandberg intervjues av en ny journalist. En av dem er altså Synnøve Svabø.

- Jeg er den første i familien som er gått til scenen. De er veldig fornøyd nå, sier hun og hopper inn i rollen som «Svabø-familien». «Nå er hun i mål,» babler hun på sitt sedvanlige vis og lar øyene sveipe dramatisk rundt i Nationaltheatrets ærverdige sal.

Perfekt valg

Sammen med Svabø sitter kvinnene bak annerledesstykket, Camilla Martens og Torill Goksøyr. Sammen danner de selskapet G/M Salong. De tok initiativet, teatersjef Eirik Stubø åpnet dørene, og nå deler de utgiftene. Goksøyr og Martens har samarbeidet om flere oppsetninger før, men aldri på Nationaltheatret.

- Både regissør-, dramatiker- og hovedrollen er besatt av kvinner, sier Martens og tenker på kvinne-opprøret på Nationaltheatret i fjor sommer - hvor Stubø fikk krass kritikk for et mannsdominert repertoar. I tillegg til å regissere har jentene også skrevet stykket. Nå diskuteres det om de skal skuespille litt også.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer