Svabøs MGP-fiasko opp i Kringkastingsrådet

Kringkastingssjefen må svare på om kommentatoroppdraget neste år bør fordeles på flere.

MÅ SVARE  PÅ KRITIKK: Reaksjonene på Synnøve Svabøs kommentator-rolle under MGP-finalen i Moskva var massive. Foto: SCANPIX .
MÅ SVARE PÅ KRITIKK: Reaksjonene på Synnøve Svabøs kommentator-rolle under MGP-finalen i Moskva var massive. Foto: SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Synnøve Svabø fikk massiv kritikk for sin kommentering av årets finale i Melodi Grand Prix i Moskva. I morgen kommer saken opp som et eget punkt under Kringkastingsrådets programdrøftinger.

- Rådet ønsker kommentarer fra NRK på bakgrunn av det som skjedde i Moskva og kritikken av Synnøve Svabø, sier NRKs kommunikasjonsdirektør Sigurd Sandvin til Dagbladet.

- Spørsmålet som vil bli tatt opp, er om ikke kommentatoroppdraget knyttet til neste års Melodi Grand Prix bør deles på flere. Så skal jeg ikke si noe om hva svaret på det kommer til å være. Det får vi ta i morgen.

Sjefen svarerSandvin regner med at det er kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas selv som vil svare på dette i Kringkastingsrådet.

- Drøftingen i rådet skyldes ikke nye klager, men de mange reaksjonene vi fikk på Svabøs kommentering rett etter at MGP-finalen ble sendt. Noen av henvendelsene kom også til Kringkastingsrådet, sier Sandvin.Synnøve Svabø var raskt ute med å beklage overfor det norske folk, og før hun i sommer satte i gang som programleder i «Reiseradioen» sa hun at hun var helt ferdig med MGP-finalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer