Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Svabøs MGP-fiasko opp i Kringkastingsrådet

Kringkastingssjefen må svare på om kommentatoroppdraget neste år bør fordeles på flere.

MÅ SVARE  PÅ KRITIKK: Reaksjonene på Synnøve Svabøs kommentator-rolle under MGP-finalen i Moskva var massive. Foto: SCANPIX .
MÅ SVARE PÅ KRITIKK: Reaksjonene på Synnøve Svabøs kommentator-rolle under MGP-finalen i Moskva var massive. Foto: SCANPIX . Vis mer

Synnøve Svabø fikk massiv kritikk for sin kommentering av årets finale i Melodi Grand Prix i Moskva. I morgen kommer saken opp som et eget punkt under Kringkastingsrådets programdrøftinger.

- Rådet ønsker kommentarer fra NRK på bakgrunn av det som skjedde i Moskva og kritikken av Synnøve Svabø, sier NRKs kommunikasjonsdirektør Sigurd Sandvin til Dagbladet.

- Spørsmålet som vil bli tatt opp, er om ikke kommentatoroppdraget knyttet til neste års Melodi Grand Prix bør deles på flere. Så skal jeg ikke si noe om hva svaret på det kommer til å være. Det får vi ta i morgen.

Sjefen svarer
Sandvin regner med at det er kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas selv som vil svare på dette i Kringkastingsrådet.

- Drøftingen i rådet skyldes ikke nye klager, men de mange reaksjonene vi fikk på Svabøs kommentering rett etter at MGP-finalen ble sendt. Noen av henvendelsene kom også til Kringkastingsrådet, sier Sandvin.

Synnøve Svabø var raskt ute med å beklage overfor det norske folk, og før hun i sommer satte i gang som programleder i «Reiseradioen» sa hun at hun var helt ferdig med MGP-finalen.

Pilgaard
Det står mer på dagsorden når Kringkastingsrådet møtes på Marienlyst i morgen.

Dagbladet har tidligere i dag omtalt klagen på Petter «Paradise Hotel» Pilgaards seksualundervisning i P3-programmet «Banden».

I tillegg skal rådet behandle en klage på et innslag om Ving Norge i Dagsrevyen og en henvendelse fra Harald Nyquist i Mediavakten om offentliggjøring av bakgrunnsmateriale ved publisering av meningsmålinger i NRK.

Ellers skal NRKs språkkonsulent Ruth Vatvedt Fjeld innlede til debatt om forholdet mellom banning og tabuer i dagens Norge, mens rådsmedlem Finn Egil Holm skal innlede til debatt om NRKs sportsjournalistikk.

MÅ SVARE FOR SEG: Kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas
MÅ SVARE FOR SEG: Kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling