DEBATT

Svadasexisme

Gratulerer, NRK. Et av de mest populære radioprogrammene deres består av tre godt voksne menn som snakker om puppene til 19- og 14-åringer.

POPULÆRE Men Radioresepsjonen er sexistiske og utseendefokuserte, skriver artikkelforfatteren. Her Tore Sagen, Bjarte Tjøstheim og Steinar Sagen. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
POPULÆRE Men Radioresepsjonen er sexistiske og utseendefokuserte, skriver artikkelforfatteren. Her Tore Sagen, Bjarte Tjøstheim og Steinar Sagen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Jeg vil gjerne etterlyse en forklaring på hvorfor programmet Radioresepsjonen på NRK P13 later til å ha en ukritisk og dedikert lyttermasse, særlig blant mennesker på min egen alder. Jeg har aldri helt forstått hva det er som er så fantastisk med å plapre om intetsigenheter i tre timer sammenhengende, men det får nå være greit nok dersom man ikke ønsker å fylle hodet sitt med mer enn det man kan overhøre på byen i en gjennomsnittlig fadderuke. Men jeg ble i dag klar over at Radioresepsjonen overhodet ikke føler seg for gode til å bidra til en utdatert, tanketom og sexistisk samtale uten at det blir stilt spørsmål ved.

Jeg hører ikke på programmet, men hadde det på i dag i bakgrunnen mens jeg drev med andre ting, da radioen var innstilt på NRK P13. Her fant programlederne det for godt å ta opp en diskusjon om bloggeren Sophie Elise, som var blitt sitert i Dagbladet på at hun var redd for at puppene hennes skulle falle ut av kjolen på en TV2-fest. De svelger rått agnet og lar seg friste av åpenlyse klikksaker, mens de fortsetter diskusjonen til å dreie seg om hennes utseende til å karakterisere henne som en «knulledokke» mens de fniser uhemmet. Fantastisk, Radioresepsjonen — tenk å gjøre narr av en 19-årig rosablogger! Tre menn over 35 år. Snakker om å sparke oppover i samfunnet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer