Svadasexisme

Gratulerer, NRK. Et av de mest populære radioprogrammene deres består av tre godt voksne menn som snakker om puppene til 19- og 14-åringer.

POPULÆRE Men Radioresepsjonen er sexistiske og utseendefokuserte, skriver artikkelforfatteren. Her Tore Sagen, Bjarte Tjøstheim og Steinar Sagen. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
POPULÆRE Men Radioresepsjonen er sexistiske og utseendefokuserte, skriver artikkelforfatteren. Her Tore Sagen, Bjarte Tjøstheim og Steinar Sagen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer
Debattinnlegg

Jeg vil gjerne etterlyse en forklaring på hvorfor programmet Radioresepsjonen på NRK P13 later til å ha en ukritisk og dedikert lyttermasse, særlig blant mennesker på min egen alder. Jeg har aldri helt forstått hva det er som er så fantastisk med å plapre om intetsigenheter i tre timer sammenhengende, men det får nå være greit nok dersom man ikke ønsker å fylle hodet sitt med mer enn det man kan overhøre på byen i en gjennomsnittlig fadderuke. Men jeg ble i dag klar over at Radioresepsjonen overhodet ikke føler seg for gode til å bidra til en utdatert, tanketom og sexistisk samtale uten at det blir stilt spørsmål ved.

Jeg hører ikke på programmet, men hadde det på i dag i bakgrunnen mens jeg drev med andre ting, da radioen var innstilt på NRK P13. Her fant programlederne det for godt å ta opp en diskusjon om bloggeren Sophie Elise, som var blitt sitert i Dagbladet på at hun var redd for at puppene hennes skulle falle ut av kjolen på en TV2-fest. De svelger rått agnet og lar seg friste av åpenlyse klikksaker, mens de fortsetter diskusjonen til å dreie seg om hennes utseende til å karakterisere henne som en «knulledokke» mens de fniser uhemmet. Fantastisk, Radioresepsjonen — tenk å gjøre narr av en 19-årig rosablogger! Tre menn over 35 år. Snakker om å sparke oppover i samfunnet.

FØLG DAGBLADET MENINGER PÅ TWITTER OG FACEBOOK

Her prøvde imidlertid hovedprogramleder Steinar Sagen å få de to andre programmedlemmene til å dreie diskusjonen over i et annet spor, men blir avbrutt av den 47 år gamle Bjarte Tjøstheim som hadde bitt seg merke i at også tidligere Idol-deltaker Sandra Lyng Haugens pupper hadde vært fremtredende på denne festen. Deilig å vite at mannen later til å bruke tid på å studere puppene til unge kvinner på norske kjendisfester — heldigvis er han på et radioprogram i beste sendetid. Et virkelig forbilde.

Diskusjonen fortsatte deretter om hvorvidt Sandra Lyng Haugens pupper var ekte eller ikke, konkluderte med at de måtte jo være det, siden de hadde sett like ut siden hun som 14-åring var med i Idol. Hurra! La oss fortsette å diskutere damer i en seksualisert kontekst, særlig med blikk på hvordan denne damen var som 14-åring! Det er jo ingenting ekkelt eller klamt med det. Radioresepsjonen tør å si det som det er! Radioresepsjonen tør å være sexistiske og utseendefokuserte når det kommer til kvinner. Radioresepsjonen er et av Norges mest populære radioprogram.

Denne artikkelen ble først publisert hos det feministiske tidsskriftet Fett.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.