Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Svært alvorlig for det frie ord

Reitangruppen gir opp bokdistribusjon gjennom til matbutikker og kiosker.

LEGGER NED: Magnus Reitan og Reitan Convenience eier Interpress. Foto:  Jacques Hvistendahl / Dagbladet
LEGGER NED: Magnus Reitan og Reitan Convenience eier Interpress. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

Etter at Interpress kaster inn håndkleet, er Bladcentralen den dominerende bokdistributøren til kiosker og matbutikker i hele landet, skriver Aftenposten.

Bladcentralen, som i dag har en markedsandel på 90 prosent, eies blant annet av forlagene Aschehoug, Gyldendal, Cappelen Damm og Schibsted. Interpress Norge eies av Reitangruppen gjennom selskapet Reitan Convenience.

At Interpress legger ned bokvirksomheten, vil få stor betydning for en rekke mindre forlag, som nå mister sin eneste mulighet til å få bøkene ut i andre kanaler enn bokhandlene. Forlag som Juritzen, Kagge og Bazar blir rammet på denne måten.

- Dette er svært alvorlig for det frie ord, sier forlegger Arve Juritzen i Juritzen forlag.

- Interpress-distribusjonen har gjort at alle har hatt tilgang til massemarkedet, altså salg av bøker utenfor bokhandel. For oss ligger mellom 10 og 20 prosent av omsetningen her, så dette er dramatisk økonomisk for oss, sier han. (NTB)

- ALVORLIG: Arve Juritzen.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
- ALVORLIG: Arve Juritzen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling