Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Svært få Wii klar til norgeslansering

- Det er et helt latterlig dårlig antall, uttaler Expert-kjeden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 8. desember lanseres Nintendos nye spillkonsoll Wii her i Norge.

Spillmaskinen er allerede ute i USA, der den raskt ble utsolgt på første dag.

Det vil den mest sannsynlig også bli i Norge. Norske forhandlere er nemlig misfornøyde med antallet maskiner de er blitt tildelt, skriver bransjebladet Faro Journalen

- Overhodet ikke fornøyd

Nintendo har tidligere uttalt at Europa-lanseringen vil bli den største noensinne for et Nintendo-produkt. Den norske distributøren Bergsala vil imidlertid ikke gå ut med tall over hvor mange av disse maskinene som når Norge til å begynne med.

Faro Journalen har derfor selv forhørt seg med de ledende butikkjedene om hva de er tildelt av Wii-maskiner, og resultatet er nedslående.

- Vi får godt under 100 Wii-maskiner til lanseringen, og er overhodet ikke fornøyd med antallet. Vi skulle gjerne hatt mange flere, forteller David Smestad, spillansvarlig i Platekompaniet, til bransjebladet.

Smestad må fordele disse 100 maskinene på Platekompaniets 19 butikker rundt om i landet.

NY MÅTE Å SPILLE PÅ: På Nintendos kommende spillkonsoll Wii styrer du spillene ved aktivt å bevege kontrolleren rundt i rommet. Her ser du for eksempel bueskyting i «The Legend of Zelda: Twilight Princess», et av lanseringsspillene den 8. desember. Foto: NINTENDO
NY MÅTE Å SPILLE PÅ: På Nintendos kommende spillkonsoll Wii styrer du spillene ved aktivt å bevege kontrolleren rundt i rommet. Her ser du for eksempel bueskyting i «The Legend of Zelda: Twilight Princess», et av lanseringsspillene den 8. desember. Foto: NINTENDO Vis mer

- Det virker ikke som det norske hovedkontoret har fullstendig oversikt over hvor mange maskiner som kommer til lanseringen ennå, og Nintendo holder visstnok kortene svært tett inntil brystet, sier Smestad.

- Antallet er beskjedent

Det er ikke bare Platekompaniet som får få maskiner:

- Vi er overhodet ikke fornøyd med antall maskiner vi har fått tildelt, antallet er beskjedent. Vi får ikke nok maskiner til alle våre butikker, og det blir derfor et svært lite utvalg av butikkene våre som kommer til å ha Wii på lanseringsdatoen, forteller Lars Dalen, innkjøpsansvarlig for spill for de rundt 50 Musikkverket-butikkene rundt om i landet.

Heller ikke den store elektronikkjeden Expert er fornøyd med antallet tildelte maskiner.

- Nei, vi er veldig misfornøyd med antall Wii-maskiner vi får. Det er et helt latterlig dårlig antall, sier spillansvarlig Ståle Braathen i Expert til Faro Journalen.

Påfyll før jul

Den norske distributøren av Nintendo, Bergsala, skulle gjerne sett at Nintendo sendte flere maskiner til Norge.

image: Svært få Wii klar til norgeslansering

- Vi er ikke fornøyd med antall maskiner vi kan tilby til lanseringen. Vi skulle gjerne hatt flere maskiner, og vi venter fortsatt på tilbakemelding på det totale antallet vi kommer til å få før jul. Alt skjer i siste liten for oss nå, og det er ikke lett å jobbe når Nintendo har så få biter på plass tett inntil lanseringen, forteller Kirsti Danielsen i Bergsala.

Selv om det ikke nødvendigvis er nok maskiner på lanseringen, lover Danielsen at det vil bli sendt ut flere maskiner før jul.

- Vi kommer til å få en leveranse til før jul, så det vil bli påfyll. Men presis når og antall maskiner som kommer i andre forsendelsen, vet jeg ikke ennå, forklarer Danielsen.

 Se alle Wii-videoene på DagbladetTV!

Hele Norges coronakart