Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene kan gå konkurs:

- Svært mørkt

Konsertlokaler i Oslo trenger ytterligere hjelp for å komme seg ut av coronakrisa. Nå bes myndighetene om å utvide støtteordningene.

NY PAKKE: Abid Raja sier til Dagbladet at Norge må ha kontroll på smitten før vi kan diskutere avstandsregler i kulturlivet. Video: Dønvold-Myhre og Hjort-Larsen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er en fortvilet situasjon vi er i. Det at det ikke er mulig å planlegge for et større antall personer på arrangementer gjør situasjon svært mørk, sier Roar Guldbrandsen ved Auditorium AS til Dagbladet.

Konsertlokalene Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene i Oslo sentrum har, som mange andre i kulturbransjen, vært helt nedstengt i fem måneder. Lokalene driftes av Auditorium AS, og med fulle hus kan scenene ønske 6000 til 7000 gjester velkomne på en helg.

Interesseorganisasjonen Norske Konsertarrangører har estimert at konserter og festivaler vil ha tap i inntekter på 2,8 milliarder kroner i perioden mai til september. Det er primært basert på tapte billettinntekter.

- Det er helt prekært for bransjen. Kompensasjonsordningene er ikke gode nok, sier daglig leder i organisasjonen Tone Østerdal til Dagbladet.

Ikke god økonomi

Fredag annonserte regjeringen at de ikke kommer til å åpne opp for arrangementer med 500 personer fra 1. september. Flere konsertlokaler er avhengig av større kapasitet enn dagens maksgrense på 200 for å holde åpent. Guldbrandsen sier derimot at de ikke har tenkt å legge ned.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer