Svært sliten og tynget

Ingen kan se så trøtt ut som Al Pacino, og et evigvarende lys hindrer hans tyngede etterforsker fra å få hvile.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vi befinner oss i Alaska, i byen med det talende navn Nightmute, dit Christopher Nolan har henlagt sin versjon av Erik Skjoldbjærgs «Insomnia» fra 1997 - en meget god norsk thriller. Talentet Nolan, med produsenter som George Clooney og Steven Soderbergh i baklomma og suksessen «Memento» fra i fjor på samvittigheten, har ikke nøyd seg med en slavisk nyinnspilling. Han har gjort sin personlige vri på en god historie. Den fungerer utmerket.

Ulykken

Og vi kjenner den jo igjen. Politimannen fra storbyen, Pacinos Will Dormer, kommer fortsatt til utkanten for å bistå i oppklaringen av drapet på en ung kvinne sammen med sin partner Hap, spilt av Martin Donovan.

En samvittighetsfull ung politikvinne (Hilary Swank) skal hjelpe dem, mens detektiven helt fra starten av er tydelig naget av at han er utsatt for intern etterforsking i hjembyen.

Partneren er ikke helt til å stole på i den saken. Under jakten på en drapsmistenkt i tett tåke skyter Dormer sin medarbeider ved en ulykke. Han kan enkelt komme unna og være kvitt et problem. Alle vil tro det var den mistenkte som skjøt, en merkelig forfatter ved navn Walter Finch (Robin Williams).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer