Svak historie

Triviell krimroman om pappaperm og nazister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Etter at bøkene hennes nå har endt opp som tv-serie, står antakelig Camilla Läckberg foran det helt store gjennombruddet også her i landet. Men vær advart: Hun har i flere år vært blant bestselgerne i Sverige, med en serie kriminalromaner som i beste fall må klassifiseres som middelmådige.

Bleieskift

Historiene til Camilla Läckberg utspiller seg i Fjällbacka på den svenske vestkysten, og ekteparet Erica Falck og Patrik Hedström er de to mest sentrale gjennomgangsfigurene. Hun er forfatter, han politi, og i «Tyskerungen» har han pappaperm mens Erica skriver sin nye bok. Men så blir en eldre mann funnet drept i huset sitt, og dermed blir Patrik mer opptatt av å snike seg inn på politistasjonen enn å skifte bleier.

Den drepte er én av to brødre, og begge to var sterkt opptatt av andre verdenskrig og det som skjedde den gangen. «Tyskerungen» har da også to parallelle historier, den andre starter i 1943, og forteller om en hendelse i Fjällbacka under krigen, hvor blant andre de to brødrene, Erica Falcks mor og en ung nordmann var med.

Gamle synder

Jeg hadde egentlig store forhåpninger til denne romanen, spesielt siden Camilla Läckbergs forrige roman, «Ulykkesfuglen», var en godt snekret krim, men også fordi hun gradvis har skrevet bedre og bedre bøker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer