Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Svak i troen

FRANKFURT/OSLO: Briskeby tør ikke håpe på pris, men satser på champagne foran kveldens MTV Awards i Frankfurt, der de er nominert som beste nordiske artist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi drar ned for champagnens skyld, sier Bjørn «Bulle» Bergene.

Han og Lise Karlsnes reiser sammen.

- Jeg og Claus (Larsen, trommeslager) har så mye å år\'ne før konserten vi skal ha på Rockefeller på lørdag. Vi blir hjemme, fastslår bassist Bård.

I kveld kan millioner av mennesker se dem på tv under det store MTV Awards i Europa. MTV opplyser at de har et seerpotensial på 1,1 milliarder mennesker. Showet blir omtalt som verdens største musikkshow.

I går kveld finpusset R.E.M på låta i Frankfurt, mens Briskeby øvde i sitt slitne lagerlokale ved Akerselva i Oslo, som de har gjort de fire siste åra.

Briskeby er som andre norske artist noensinne nominert til en pris i MTV Europe Music Awards. Briskeby, som i løpet av 2001 har vunnet sju norske musikkpriser, høres ut som en gjeng kommunearbeidere fra Larvik når de skal snakke om mulighetene for en forlokkende MTV-pris.

Skitne klubber

- Det har gått så bra for oss i år at det er på grensen av hva man har godt av. Egentlig er det bra det ikke har gått bedre, konkluderer bassist Bård Helgeland.

Briskebys enorme norske popularitet har så langt ikke helt smittet over på resten av kontinentet. Men gruppa har markert seg med turnering, radiospilling og et visst platesalg på Europas største platemarked, Tyskland, gjennom hele året. At utenlandslanseringen er en flopp, vil ikke Lise Karlsnes og co. høre snakk om.

- Husk at målet før vi ga ut «Jeans For Onassis» var å selge 15000 plater. Nå har vi hatt det superåret, sier Lise.

- I hele september spilte vi i Tyskland. Det var fantastisk bra, med alle de skitne små klubbene, fylt opp med folk, forteller Bulle.

- Det gjelder å sette ting i perspektiv. Vi har lagt et grunnlag for noe som kan bli skikkelig stort, fastslår Karlsnes. De er for lengst i gang med skriving av låter til neste album.

Best klipt

Her hjemme har gruppa blitt prisgrossister i løpet av året. De har vunnet Natt&Dag-pris, Alarm-pris, fire Spellemenn og en Hitaward. Og sannelig om ikke Lise har fått en hårpris også.

- Jeg fikk en pris for årets best klipte her om dagen. Stas det også, smiler Lise, pen på håret som vanlig.

På grunn av den verdensomspennende terrortrusselen er sikkerheten satt i høyeste alarmberedskap i Frankfurt. Festhalle er nærmest en uinntakelig borg midt i den store byen. Dagbladets utsendte fikk overvære R.E.M.s gjennomkjøring.

Alarmberedskap

- I\'m fine. Thank you, svarte R.E.M.s Michael Stipe på vår korte hilsen backstage.

Minuttet før hadde gitarist Peter Buck og bassist Mike Mills entret scenen etter å ha sagt hei til Dagbladets utsendte. Ikke noe intervju, akkurat. En liten hilsen, i det minste.

En halv time seinere kom et 50-tall pressefolk inn. De hadde fått opplyst at en norsk journalist hadde blitt kastet ut. Ingen måtte finne på noe tull, ellers går det sånn, ble det sagt. Men ingen hadde kastet ut Dagbladet, som bare helt uforskyldt og uten hensikt hadde gått inn feil dør, ble dus med vakter og avslørte en sikkerhetsglipp.

Av sikkerhetsgrunner er artistene plassert på ulike hoteller rundt om i byen.

Hele Norges coronakart