Svak roman om heftig bransje

Tynn debutroman fra konsulentbransjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: En person som tilsynelatende kan alt og er alt. En person som ikke setter noen grenser for seg selv eller andre. En person uten ryggrad, som derfor ikke kan knekke sammen, bare tilpasse seg i det nær uendelige.

Meningsløst

Slik er Peter P. Freeman (merk navnet) i det hotte konsulentfirmaet Dyson.Pragma. Han er hovedperson i Simen Svale Skogsruds debutbok «Pragma».

Romanen er en harselas over grotesk overbetalte konsulentfirmaers tidvis tvilsomme kompetanse og meningsløse språk - og dermed virkelighetsoppfatning og verdier.

De har en egen korpo-lingo som Skogsrud gir et komisk bilde av, gjennom Freemans jobbing med en kjemperapport for en kunde: «Nøkkelfaktorene indikerer at et produkt som fyller målgruppenes Cardinal Value-Void optimalt, vil ha størst suksess i form av en Life-Decal med sticky values (-  ) For optimal ROI anbefaler vi at kunden produktiviserer en vesentlig global forventningsjustering, optimalt sett levert i bundle med en effektiv trøst.»

Nye miljøer

I slike partier av romanen er Skogsrud ved kjernen av sitt prosjekt. Det har stor verdi å få skjønnlitterære skildringer fra miljøer som norske forfattere ytterst sjelden interesserer seg for, eller har kunnskap og stoff til å skrive om.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer