Svak start for «Brutte Løfter»

TV Norges politiske nysatsing denne høsten, programmet «Brutte Løfter» fristet ikke tv-seerne i går kveld. En stund zappet bare 49 000 innom premiereprogrammet.

Mette Fossum, tidligere politisk journalist i TV2, er programleder i «Brutte Løfter». Tanken bak programmet er å sette til veggs politikere som ikke har fulgt opp hva de har lovet. For å legge tyngde bak løftebruddene har Fossum dratt inn hverdagsmennesker som rammes av løftebruddene.

I følge MMIs fjernsynsmålinger så 65 000 mennesker i snitt programmet i går. Første del av programmet ble sett av 80 000 mennesker, men over 30 000 seere forsvant da andre del startet.

- Vi er ikke fornøyd med de seertallene programmet fikk i premieresendingen, sier informasjonsdirektør Jens-Petter Gjelseth i TV Norge til Dagbladet.no.

Evaluerer programmet

TV Norge hadde selv håpet på over 100 000 seere i det første programmet.

- Hva gjør dere nå, Gjelseth?

- Vi mener at programmet journalistisk sett er et bra produkt. Likevel er det natulig at vi evaluerer sendingen, og ser om det er ting vi kan forbedre i programmet.

- Programmet er reklamert på TV2. Tror du seerne kan ha misforstått og trodd at programmet vises på den kanalen?

- Det tror vi selvfølgelig ikke. Vi har forsøkt å legge stor vekt på hvem som viser «Brutte Løfter» i reklamen, men vi skal se nærmere på dette også, sier Gjelseth.

DÅRLIG START: Mette Fossum hadde ikke suksess med premieren på «Brutte Løfter». Kun 65 000 så programmet i snitt.