Svak svensk bestselgerkrim

Slapp hybrid av krim- og samlivsroman

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Svenske Karin Wahlberg skal ha solgt noe sånt som 165 000 av denne krimromanen i hjemlandet, og må med andre ord sies å være et funn for forlaget. Spørsmålet er bare hvorfor den har solgt så godt, for «Jenta med maiblomstene» er verken sensasjonell eller enestående, bare enda en middels god krim fra Sverige.

Overfall i vaskekjeller

Det begynner med et overfall i en vaskekjeller i en leiegård: En eldre dame blir funnet stygt forslått på gulvet, et par dager etter dør hun uten å ha kommet til bevissthet. Samtidig vandrer to unge jenter rundt i strøket og selger maiblomster, og snart forstår vi at den ene av dem blir sex-misbrukt av morens samboer. Wahlberg gir oss to intrigetråder, men samtidig får vi et helt kobbel med uinteressante personer.Likevel øser Wahlberg ut mer enn rikelig med informasjon om deres private liv, selv om det har null og niks innflytelse på bokas sentrale handling. Denne trangen til å la historien få lov til å flyte fritt ut til alle kanter gjør den til tider temmelig kjedelig, det kunne med fordel vært kappet hundre sider daukjøtt som ikke har noe med selve intrigen å gjøre. Derfor ender «Jenta med maiblomstene» opp som en middels god krim, for selv om Wahlberg har konstruert en god og vanntett hovedintrige har hun pakket den altfor godt inn med utenomsnakk. Svenske lesere har tydeligvis falt pladask for denne slappe, men tidstypiske, hybriden av krim- og samlivsroman, sjansene er store for at det samme skjer her i landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer