DEBATT

Svake grupper Sylvi ennå ikke har stilt opp mot hverandre

Det er lenge igjen til neste valg, og Espen «Sylvi Listhaug» Teigen trenger all den hjelpen hen kan få.

I TET: Den siste Facebook-posten til Espen «Sylvi Listhaug» Teigen viser at hen fortsatt er best i klassen på å sette svake grupper opp mot hverandre, skriver Tuftebarten. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
I TET: Den siste Facebook-posten til Espen «Sylvi Listhaug» Teigen viser at hen fortsatt er best i klassen på å sette svake grupper opp mot hverandre, skriver Tuftebarten. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Eier de ikke skam, politikerne? Kaste gråtende eldre inn i et nytt sykehjem for å gi plass til kriminelle romfolk! Den siste Facebook-posten til Espen «Sylvi Listhaug» Teigen viser at hen fortsatt er best i klassen på å sette svake grupper opp mot hverandre. Eldre versus romfolk er kun den siste i en lang rekke fiktive dueller: flyktninger på gullstol versus folk i nærområdene, asylsøkere versus forfulgte kristne, metoo-varslere versus muskelsyke.

Men det er lenge igjen til neste valg, og Espen «Sylvi Listhaug» Teigen trenger all den hjelpen hen kan få om hen skal holde liv i Facebook-siden helt til september 2021. Her er en foreløpig liste over svake grupper som kan settes mot hverandre.

1. Samer. En urfolksgruppe som lenge ble diskriminert, men som siden 1980-tallet har fått politisk og kulturell anerkjennelse av det offisielle Norge. Her tror jeg Espen-Sylvi har noe å hente. Hen kan for eksempel rase over at samene har sitt eget folkevalgte organ når ikke norske Israelvenner har det.

2. Au pairer. Noen tusen kvinner, mange av dem fra Filippinene, jobber i norske hjem. Men vent, katolske Caritas driver et ressurssenter for au pairer med støtte fra UDI! Tenk at vi bruker våre skattekroner på filippinske kvinner når det ikke finnes et tilsvarende ressurssenter for strandede charterturister. Her har Espen-Sylvi en vinnersak: Poste et bilde av en tårevåt familie som står og venter på et Norwegian-fly uten å få hjelp. Fortelle hvor urettferdig dette er når au pairer som ikke har fått lønnen de har blitt lovet får all den hjelpen de trenger. Lik og del!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer