DEBATT

Svake grupper Sylvi ennå ikke har stilt opp mot hverandre

Det er lenge igjen til neste valg, og Espen «Sylvi Listhaug» Teigen trenger all den hjelpen hen kan få.

I TET: Den siste Facebook-posten til Espen «Sylvi Listhaug» Teigen viser at hen fortsatt er best i klassen på å sette svake grupper opp mot hverandre, skriver Tuftebarten. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
I TET: Den siste Facebook-posten til Espen «Sylvi Listhaug» Teigen viser at hen fortsatt er best i klassen på å sette svake grupper opp mot hverandre, skriver Tuftebarten. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Eier de ikke skam, politikerne? Kaste gråtende eldre inn i et nytt sykehjem for å gi plass til kriminelle romfolk! Den siste Facebook-posten til Espen «Sylvi Listhaug» Teigen viser at hen fortsatt er best i klassen på å sette svake grupper opp mot hverandre. Eldre versus romfolk er kun den siste i en lang rekke fiktive dueller: flyktninger på gullstol versus folk i nærområdene, asylsøkere versus forfulgte kristne, metoo-varslere versus muskelsyke.

Men det er lenge igjen til neste valg, og Espen «Sylvi Listhaug» Teigen trenger all den hjelpen hen kan få om hen skal holde liv i Facebook-siden helt til september 2021. Her er en foreløpig liste over svake grupper som kan settes mot hverandre.

1. Samer. En urfolksgruppe som lenge ble diskriminert, men som siden 1980-tallet har fått politisk og kulturell anerkjennelse av det offisielle Norge. Her tror jeg Espen-Sylvi har noe å hente. Hen kan for eksempel rase over at samene har sitt eget folkevalgte organ når ikke norske Israelvenner har det.

2. Au pairer. Noen tusen kvinner, mange av dem fra Filippinene, jobber i norske hjem. Men vent, katolske Caritas driver et ressurssenter for au pairer med støtte fra UDI! Tenk at vi bruker våre skattekroner på filippinske kvinner når det ikke finnes et tilsvarende ressurssenter for strandede charterturister. Her har Espen-Sylvi en vinnersak: Poste et bilde av en tårevåt familie som står og venter på et Norwegian-fly uten å få hjelp. Fortelle hvor urettferdig dette er når au pairer som ikke har fått lønnen de har blitt lovet får all den hjelpen de trenger. Lik og del!

3. Folk som liker reggae. Disse stemmer uansett ikke på Espen-Sylvi sitt parti. Dessuten har de rare fletter og fargerike klær. Og noen av dem har også fargerik hud, så her er det bare å dundre løs. Folk som liker reggae burde ikke få lov til å ferdes i parker, kunne vært et Facebook-utspill litt ut i august. De røyker jazztobakk, forstyrrer lov og orden, og er til sjenanse for ekte nordmenn som røyker rullings og bruker engangsgrill.

4. Årets ulvekull. Ja, de lodne, grå valpene er kanskje søte. Men de ondskapsfulle foreldrene deres har tatt elgen fra jegerne og sauene fra bøndene. Så nå må de skytes. Eller i det minste skilles fra foreldrene sine og settes i et bur.

5. Human-etikere. Dette er en gruppe som jeg tror irriterer Espen-Sylvi ganske voldsomt. De har altfor vanlige klær og altfor gode argumenter. I tillegg lukter de litt rart, tror jeg. Men det verste er at Human-Etisk Forbund mottar flere titalls millioner skattekroner som trossamfunn når de ikke en gang har en tro! Dette er ikke greit. Tenk på alle kirkene som prøver så godt de kan å tro på en Gud, bare for å få støtte fra staten, og så får human-etikerne den samme støtten uten å tro på noe som helst. Det skal lønne seg å tro. Likhet for loven.

Listen er ikke uttømmende. Hvis FrP begynner å se 10-tallet på mållingene, kan Espen-Sylvi også vurdere å slenge litt dritt om militærnektere, syklister, villsvin, sosionomer, islendinger og bassister.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer