Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Love Island»

Svake seertall: Usikkert om TV3 vil satse på ny sesong

Medieviter overbevist om at den blir vraket.

MÅ EVALUERE: Nå skal TV3 og Nordic Entertainment Group Norge (Nent Group) gå i tenkeboksen. - Vi skal evaluere høstens sendinger og se om vi skal gå i gang med en sesong 2, sier kommunikasjonsdirektør Line Vee Hanum i Nordic Entertainment Group Norge til Dagbladet. Foto: Nent Group
MÅ EVALUERE: Nå skal TV3 og Nordic Entertainment Group Norge (Nent Group) gå i tenkeboksen. - Vi skal evaluere høstens sendinger og se om vi skal gå i gang med en sesong 2, sier kommunikasjonsdirektør Line Vee Hanum i Nordic Entertainment Group Norge til Dagbladet. Foto: Nent Group Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I seks uker har unge kvinner og menn vært bosatt på en luksuriøs villa like ved Las Palmas på Gran Canaria. I «Love Island» på TV3 har målet vært å finne kjærligheten.

Torsdag var det finale og vinnerne av Norges første sesong av «Love Island» er blogger og tidligere «Paradise Hotel»-deltaker Andrea Sveinsdottir (23) og Morten Dalhaug (25).

Men TV3-serien med programleder Tone Damli har både slitt med svake seertall og hatt tekniske problemer. Finalen samlet vel 100 000 seere.

Ca. 100 000 seere

- «Love Island»-finalen 81 000 seere lineært på TV3, som betyr nesten 20 prosent kommersiell andel i sendetidspunktet. I tillegg så 26 000 «Love Island» på Viafree og programmet holder fremdeles stand som det mest sette norske programmet på Viaplay i hele Norden, sier kommunikasjonsdirektør Line Vee Hanum i Nordic Entertainment Group Norge (Nent Group).

Reality-programmet er blitt vist på norske skjermer siden slutten av august, og er blitt sendt på TV3 seks og sju dager i uka.

Ifølge Nent Group har serien i gjennomsnitt blitt sett av 94 000, der 57 000 har sett programmet lineært på TV3, mens 37 000 har sett «Love Island» på Viafree. Dette er imidlertid ikke inkludert tallene fra Viaplay, som ikke blir oppgitt.

Usikker framtid

- «Love Island» er det mest sette programmet i Viaplay i hele Norden denne høsten. Vi har hatt seks sendinger i seks uker med rundt 100 000 seere hver dag. Men serien har ikke sprengt skalaen, verken når det gjelder seertall eller skandaler, sier Line Vee Hanum til Dagbladet.

Nordic Entertainment Group Norge er likevel rimelig fornøyd med den første sesongen.

- Om det blir en sesong 2, er ikke bestemt. Nå skal vi evaluere første sesong, det arbeidet går vi i gang med nå. Når vi har gjort det, vil vi avgjøre om vi skal lage en ny sesong eller ikke, sier Hanum.

«Ex on the Beach»

Mange har sammenliknet «Love Island» med «Ex on the Beach», som har vært mye mer skandaleutsatt og fått langt større oppmerksomhet i mediene.

Den sammenlikningen er ikke Hanum helt enig i.

- «Love Island» er ikke noe skandaleprogram, men en serie der folk skulle finne kjærligheten. Og det har de gjort, sier Hanum.

Terningkast 1

Serien fikk en sterk åpning med 130 000 seere på den direktesendte tv-premieren, men siden har tallene falt. Andre episode slet med tekniske problemer, og seertallene falt med om lag 50 prosent.

Det ble heller ikke kjærlighet ved første blikk for tabloidavisenes tv-anmeldere.

Dagbladets Katinka Sletten ga terningkast én og skrev: «Problemet er at dette er skikkelig «pute-tv». Det er til tider så flau stemning at du må snu deg vekk fra skjermen. Det hjelper heller ikke at mikrofonene er så sensitive at de plukker opp hvert minste nervøse pust».

- Nent kan ikke være fornøyd

Tv-sjef Marianne Massaiu i Mediacom er fast bestemt på at TV3 og Nent Group ikke er fornøyd med tallene og serien i sin helhet.

- Den har vært altfor stillestående til å engasjere, sier hun.

- Uansett hva Nent Group sier, så er jeg sikker på at de er skuffet over «Love Island». Jeg er også ganske sikker på at det ikke blir en ny sesong, sier Marianne Massaiu til Dagbladet.

En britisk suksess

«Love Island» ble for første gang sendt i Storbritannia i 2005 og 2006. Etter en årelang pause, kom programmet tilbake i ny drakt i 2015.

Siden den gang har det bare blitt mer og mer populært.

Ifølge Digital Spy, fikk hele 3,6 millioner seere med seg finalen i fjerde sesong - som er én million flere seere enn året før.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!