Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Svake tekster

Enkelt, stillferdig og umaskert fra Kaptein Sabeltanns alter ego. For enkelt.

Kaptein Sabeltann har kastet maska og gjenoppstår som visesangeren Terje Formoe. For barnas favorittsjørøver har en fortid som omreisende trubadur, med den fengende protestvisa «Menneskerettighetenes år» fra debutplata «Beske ballader og blidgjort blues» (1975) som det nærmeste han kom «berømmelse».

Den gang ble han backet av Popol Vuh, og Pete Knutsen er tilbake på laget med behagelige strykearrangementer. Men det er produsent og multimusiker Alf Emil Eik som er mest sentral på «Umaskert» ved siden av vokalist og gitarist Formoe. Åtte av 11 låter har han skrevet selv, mens Rudolf Nilsens «Midt i byen» er hentet fram igjen fra debuten. De nedtonete visepop-låtene fungerer greit nok musikalsk, og Formoes stemme har mer karakter enn på den unge debuten. Men det svake leddet er hans egne tekster, som for ofte blir enkle og forutsigbare, på grensen til det banale.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling