Svakt tenkt

Freddy Fjellheims kronikk er en grov mistenkeliggjøring av mine tidligere kolleger, skriver Sindre Hovdenakk.

SVARER OM SAKPROSA: Mye av det Freddy Fjellheim skriver holder et så lavt saklighetsnivå at det egentlig ikke fortjener noe svar, mener innleggsforfatteren. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
SVARER OM SAKPROSA: Mye av det Freddy Fjellheim skriver holder et så lavt saklighetsnivå at det egentlig ikke fortjener noe svar, mener innleggsforfatteren. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Les Freddy Fjellheims kronikk her.

SAKPROSA: Forfatteren Freddy Fjellheim har i Dagbladet 19. februar en kronikk under tittelen «Tenk på nytt». Der går han i rette med Kulturrådets vurderingsutvalg for sakprosa generelt, og med meg spesielt.

Mye av det Fjellheim skriver holder et så lavt saklighetsnivå at det egentlig ikke fortjener noe svar. Men noe av det bør jeg vel av ren pliktfølelse svare på.

Siden han ikke fikk kjøpt inn sin essaybok «Fellesskapets kunst», har Fjellheim sett nærmere på hvilke andre titler som det av budsjettmessige hensyn ikke var plass til å kjøpe inn under denne ordningen i 2010. Det fikk han i sin tur til å skrive en e-post til meg der han stilte et spørsmål som jeg ganske riktig avviste som konspirativt. Dette mener Fjellheim var en «emosjonell reaksjon» fra min side.

Siden Fjellheim åpenbart selv mener det er greit å sitere fra private e-postmeldinger, vil jeg benytte anledningen til ordrett å sitere hva han faktisk skrev i sin e-post til meg: «Men det som bekymrer meg mest er at hard kritikk av politiske og litterære institusjoner skusles unna folkebibliotekene på denne måten. Skyver sakprosanemndens medlemmer retningslinjer om «generell sakprosa» foran seg, for å eliminere systemkritiske utgivelser?»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer