ARRANGEMENTENE i «Sponge Relief» på Melk er en artig utprøving av hva som skal til for å lage et bilde. Kan det å sette sammen gule svamper i ramme være nok?
ARRANGEMENTENE i «Sponge Relief» på Melk er en artig utprøving av hva som skal til for å lage et bilde. Kan det å sette sammen gule svamper i ramme være nok?Vis mer

Svampebobs enkle gleder

Man trenger ikke være overveldende kritisk motivert eller pålest på siste nytt i kunstdiskursen for å få maks utbytte av utstillingene på Fotogalleriet og Melk. Det holder lenge å være litt nysgjerrig.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Bergenskunstneren Marthe Elise Stramrud dobbeltdebuterer på osloscenen med uanstrengt letthet og poetisk nerve. Utstillingene, på Fotogalleriet i Møllergata og det kunstnerdrevne Melk Galleri på Tøyen, oppleves både som tilgjengelige og morsomme, og samtidig som utfordrende på sitt kunstneriske mediums, altså fotografiets, vegne.

I løpet av det siste året har to av 30-årige Stramruds serier med fotografiske stillebener og skulpturelle arrangementer turnert diverse kunsthaller og kunstforeninger i Norge, før de nå har landet på Fotogalleriet i Møllergata, under tittelen «Crooked Trinkets».

Nye arbeider

På Melk viser hun derimot helt nye arbeider, og gjør samtidig en overraskende materiell vri til fotokunstner å være: Utstillingen der, kalt «Sponge Relief», består utelukkende av bilder bestående av syntetiske svamper.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn