Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Svar på Josimars påstander

Jeg har aldri lånt hus av Siem.

TILBAKEVISER: - Jeg har aldri lånt huset til Kjetil Siem i Sør-Afrika, skriver Dagbladets Morten Pedersen.  Foto: Ørn E. Borgen / Aftenposten / NTB Scanpix
TILBAKEVISER: - Jeg har aldri lånt huset til Kjetil Siem i Sør-Afrika, skriver Dagbladets Morten Pedersen. Foto: Ørn E. Borgen / Aftenposten / NTB Scanpix Vis mer
Meninger

Jeg har aldri lånt huset til Kjetil Siem i Sør-Afrika. Så vidt meg bekjent har ikke Kjetil Siem noen form for eiendom i Sør-Afrika. Men vinteren 2009 bodde jeg to døgn i huset Siem leide da han var sjef for den sørafrikanske ligaen, og under VM 2010 var jeg til stede på en grillfest familien Siem arrangerte for norske journalister. Det er min befatning med hus og Kjetil Siem i Sør-Afrika.

Til påstanden om at jeg drikker øl med Yngve Hallén er det følgende å si:

Én gang i løpet av Halléns snart seks år lange periode som fotballpresident har vi drukket øl sammen. Fire øl, for å være helt presis. To hver. Det forteller ikke annet enn at Josimar sliter med bøyningen av verbet å drikke, og at også jeg arbeider som journalister flest gjennom å holde meg orientert og oppdatert.

Helt til slutt en kommentar til latterliggjøringen av min påstand om at TV2 holdt tilbake de to upubliserte Solbakken-intervjuene etter grundige presseetiske vurderinger. «Hvor har han det fra?» spør dere i tilsvaret. Vel, jeg har det fra Josimar.

På side 90 i VPG-dokumentaren spør dere TV2s sportssjef Vegard Jansen Hagen hvorfor disse intervjuene ikke ble publisert av TV2. Han svarer:

«Diskusjonen gikk på mangelfull klargjøring av premisset. Samtaleformen var av en sånn karakter at det ble vurdert som mangelfull klargjøring av premisset at det var et intervju. Avgjørelsen ble tatt av vaktsjef og redaksjonssjef ved de gjeldende sendingene.»

Dette er etter mine begreper grundige presseetiske vurderinger. Når dere får tenkt dere om tror jeg dere er enig.