INGEN MOTSETNINGER: TV 2-Sportens Jon Hartvig Børrestad synes det er leit dersom Premier League-gjengen blir sett på som en adel. - Jeg føler ikke at det er noen motsetninger mellom oss, sier han.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
INGEN MOTSETNINGER: TV 2-Sportens Jon Hartvig Børrestad synes det er leit dersom Premier League-gjengen blir sett på som en adel. - Jeg føler ikke at det er noen motsetninger mellom oss, sier han. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Svarer etter at «gjengen» deres ble trukket fram i intern TV 2-kritikk

- Kjenner oss ikke igjen, sier sportsprofilene Jon Hartvig Børrestad og Jan-Henrik Børslid.

På forsommeren hadde tv-desken i TV2 Sporten et møte hvor det ble luftet ut en del frustrasjon og tanker om driften framover, noe som munnet ut i et langt brev til sportsredaktør Vegard Jansen Hagen.

VG viste i går til brevet, som er undertegnet av blant annet de profilerte medarbeiderne Davy Wathne, Ingrid Halstensen, Annemarta Giske og Fin Gnatt.

De skriver i brevet at «en stadig økende bekymring hos oss på desken i Bergen gjør at vi er nødt til å si ifra».

Forskjellsbehandling i TV 2

Et problem skal, ifølge de 13 faste ansatte som har skrevet under på brevet, være forskjellsbehandling innad i TV2 Sporten.

I brevet heter det blant annet:

«Premier League-gjengen oppfattes som en adel innad i Sporten. Ingen betviler viktigheten av Premier League-rettighetene, men vi ser med uro på all kursing, seminarer og ressursbruk som kun kommer få til gode».

Ukjent, men leit

- Jeg kjenner meg ikke igjen i denne kritikken, men det er leit dersom det blir oppfattet slik, sier Premier League-anker Jon Hartvig Børrestad til Dagbladet.

Han forteller at han kom tilbake til TV 2 for halvannet år siden og ikke er fast ansatt, men engasjert som konsulent.

- Jeg har absolutt et godt forhold til alle, og opplever ikke at det er noen motsetningsforhold mellom oss i Premier League-gruppa og resten av TV 2 Sporten. Vi er alle en harmonisk og hardtarbeidende gjeng, sier Børrestad til Dagbladet.

- En uheldig formulering

Heller ikke sportsanker Jan-Henrik Børslid kjenner seg igjen i kritikken mot Premier League-gjengen i TV 2, men han synes det er fint med takhøyde og at man debatterer forhold, spesielt etter den tøffe perioden kanalen har vært igjennom

- Det med adelig er vel en uheldig formulering, sier han og legger til:

- Jeg har snakket med flere av dem som har underskrevet brevet, flere av dem er nære venner, og de kjenner seg ikke helt igjen. Akkurat dette er nok blåst opp og tatt ut av sine proporsjoner.

Børslid har jobbet i TV 2 i 12 år, men forfinet, royal og adelig føler han seg ikke.

- Skulle jeg være adelig, så er jeg i hvert fall den første fra Loddefjord som er blitt det, sier han og ler.

SPORTSANKER: Jan-Henrik Børslid. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SPORTSANKER: Jan-Henrik Børslid. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

- Tilbakelagt stadium

Fin Gnatt, en av dem i TV 2-Sporten som undertegnet brevet som ble sendt i juni, mener at uroen og kritikken i brevet ikke lenger har relevans.

- Det ble skrevet for tre måneder siden, og mye er skjedd siden, sier Gnatt til Dagbladet:

- Dette er et tilbakelagt stadium. Dette brevet var internt og ikke ment for pressen, sier en ordknapp Gnatt, som legger til at brevet har ført til positive signaler i forhold til sportsledelsen i kanalen.

Han henviser videre til leder av Premier League-gruppa i TV 2, Eystein Thue. Dagbladet lyktes ikke å få ham i tale, men får beskjed om at han var opptatt i møte.