Durek Verrett:

Svarer på corona-kritikken

Den selverklærte sjamanen Durek Verrett får kritikk etter corona-råd.

KONTROVERSIELLE RÅD: Durek Verrett får kritikk for å gi svært kontroversielle smitteråd mot influensa og coronavirus. Foto: NTB Scanpix
KONTROVERSIELLE RÅD: Durek Verrett får kritikk for å gi svært kontroversielle smitteråd mot influensa og coronavirus. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Durek Verrett (45) har flere ganger siden han ble kjent som kjæresten til Märtha Louise, fått kritikk for å komme med kontroversielle helseråd.

Samme dag som det ble kjent at seks personer i Norge har fått coronaviruset, postet den selverklærte sjamanen råd for å beskytte seg mot influensa på sin Instagram-konto.

Her gir han oppskrift på hvordan en kan lage en egen hånddesinfeksjonsvæske, og han kommer også med et muntlig verktøy som ifølge ham selv skal styrke immunforsvaret.

Lege og forfatter Kari Løvendahl Mogstad er blant dem som er svært kritisk til Verretts anbefalinger.

- Dette er så usaklig at det egentlig ikke er verdt å kommentere. I en situasjon som er så potensielt alvorlig og uavklart er det skremmende at noen finner på å komme med slikt, som noen faktisk tror på.

- Kort fortalt skal man følge de offisielle helserådene. Vask hendene ofte med såpe og vann, eller Antibac som er kjøpt, ikke hjemmelaget, sier Mogstad til Dagbladet.

Svarer

Dagbladet stilte fredag spørsmål til Verret om de kontroversielle helserådene:

- Norske leger kritiserer deg for å gi farlige råd. De sier også at du har et spesielt ansvar for ikke å spre helseråd som er motstridende til anbefalingene fra Verdens helseorganisasjon fordi du er i et forhold med prinsesse Märtha Louise. På hvilken måte mener du at rådene dine fungerer?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.