<strong>SNUR OPP-NED PÅ FOTOTABBEN:</strong>  I går posten skuespillerne i «Downton Abbey» et gruppebilde hvor de alle holder opp ei vannflaske. Bildet er en del av en kampanje til inntekt for den veldedige organisasjonen Wateraid. Faksimile: downtonabbey_official på Instagram
SNUR OPP-NED PÅ FOTOTABBEN: I går posten skuespillerne i «Downton Abbey» et gruppebilde hvor de alle holder opp ei vannflaske. Bildet er en del av en kampanje til inntekt for den veldedige organisasjonen Wateraid. Faksimile: downtonabbey_official på Instagram Vis mer

Svarer på fototabbe med vannveldedighet

«Downton Abbey»-skuespillerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Før helga gikk ett av de nye pressebildene til suksesserien «Downton Abbey» verden rundt, og det med påskriften «finn en feil!»

Da den britiske tv-kanalen ITV skulle friste publikum med nye bilder fra det herskapelige livet i 1924, var ikke alt som det skulle.

I forgrunnen sto riktignok Hugh Bonneville og Laura Carmichael standsmessig antrukket som Earl of Grantham og Lady Edith - men på peishylla skinner det i ei gjenglemt vannflaske av plast.

Fototabben har fått massiv oppmerksomhet verden rundt, og nå har skuespillerne valgt å svare.

Veldedighet Lørdag ble det lagt ut et gruppebilde av skuespillerne på Instagram-kontoen downtonabbey_official. Gjengen har på seg vanlige klær, og alle holder opp ei vannflaske av plast - i tillegg til at alle har et noe forbauset uttrykk i ansiktet.

Til bildet følger teksten «Downton-skuespillerne har omfavnet 'vannflaske-gate' i dag», og postet en link til nettsida wateraid.org.

- Etter å ha sett alle reaksjonene som bildet genererte tidligere denne uka, har skuespillere og crew bestemt seg for å vende oppmerksomheten mot spørsmål rundt vann som virkelig betyr noe. De håper at ved å poste dette bilde vil de øke bevisstheten og styrke arbeidet med internasjonal veldedighet for WaterAid, sier en talsperson fra ITV, ifølge Wateraid.com og Deadline.com.

Ved å delta i vannkampanjen gir man en sum penger, som skal brukes til å rent vann og trygge toaletter i noen av verdens fattigste områder.

WaterAid ble dannet sommeren 1981, og organisasjonen har i over 30 år arbeidet med å bedre vann, sanitær- og hygienforhold.

Ikke første gang Downton Abbey er en enorm suksess, og mange millioner personer ser serien på verdensbasis. I Norge har den britiske historiske serien også et stort og trofast publikum.

Ved at skuespillerne og crewet snur fototabben - som mest sannsynlig kommer av at en person på settet har vært slepphendt med vannflasken sin - til et positivt PR-triks, gjør at serien får enda mer omtale.

Det er imidlertid ikke første gang at det skjer historiske blemmer i serien. Før helga påpekte The Guardian at det tidligere også er blitt vist tv-antenner, gule dobbeltlinjer på veiene og en moderne vinterhage sneket seg med på tv-ruta.

Femte sesong av «Downton Abbey» fortsetter seks måneder etter hendelsene i finalen på fjerdesesongen. Denne gangen er det valget av den første Labour-regjeringen som sår splid mellom beboerne på eiendommen.

<strong>OPS:</strong>  På peishylla står ei vannflaske av plass som bryter den historiske illusjonen. Foto: ITV
OPS: På peishylla står ei vannflaske av plass som bryter den historiske illusjonen. Foto: ITV Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer